2024.03.19, Kedd
Rekordot döntöttek a beruházások 2017-ben
A német Wuppermann-csoport győri acélműve (magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

Rekordot döntöttek a beruházások 2017-ben

magyarepitok.hu, mti

2018.02.07. 12:21 - Szabó Ákos

A török Metyx kaposvári üzembővítését bejelentő sajtótájékoztatón kiderült: 3,5 milliárd eurónyi befektetés érkezett 2017-ben hazánkba a kormányzati beruházásösztönzési rendszeren keresztül.

Hirdetés

182 új munkahelyet teremt a Metyx Hungary Kft. új kaposvári üzemfejlesztése – közölték szerdán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) tartott sajtótájékoztatón. A fejlesztés során csaknem 6 ezer négyzetméterrel bővítik a műszaki textileket gyártó török vállalat magyarországi gyártóközpontját. A 3,2 milliárd forintos projekt során 4 új gyártóközpontot állítanak munkába, a fejlesztést a magyar állam mintegy 900 millió forinttal támogatja.

 

Ezermilliárd forintnyi külföldi tőke érkezett Magyarországra 2017-ben

 

A beruházásbejelentő sajtótájékoztatón a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) eredményeiről is beszámoltak. Szijjártó Péter, a KKM-et vezető miniszter elmondta: minden idők legtöbb és legnagyobb értékű beruházása jött tavaly Magyarországra a kormányzati beruházásösztönzési rendszeren keresztül, 96 beruházással 3,5 milliárd eurónyi befektetés érkezett. Tavalyelőtt 3,2 milliárd forintnyi külföldi tőke jött így hazánkba, tehát a 2017-es szám új rekordot jelent – derült ki.

A mintegy 1000 milliárd forintnak megfelelő összeget többek között 36 autóipari, 7 elektronikai, 7 élelmiszeripai, 5 informatikai és 10 szolgáltatóközpontot fejlesztő beruházás hozta Magyarországra. Szijjártó Péter kiemelte azt is, hogy a külföldi fejlesztések mellett a hazai beruházások is fontosak: 29 beruházással Németország vezeti a befektető országok sorát, azonban a második helyen 18 projekttel magyar cégek állnak.

Galéria

Mi épül?KaposvárNemzeti Befektetési Ügynökségüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés