2024.03.29, Péntek
Zöld városként születik újjá Pétervására
petervasara.hu

Zöld városként születik újjá Pétervására

mti

2018.02.08. 11:49 - Szabó Ákos

A Heves megyei város piaca, számos közterülete és középülete is megújul egy több mint féllmilliárd forintos fejlesztés során.

Hirdetés

Zöld várost alakítanak ki Pétervásárán egy 575 millió forintos projektsorozat keretében – derült ki az észak-magyarországi városban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. A beruházás célja egyrészt Pétervására térségi központi szerepének megerősítése, illetve a lakosok közérzetének javítása – mondta el Eged István polgármester.

Ennek érdekében több központi és közösségi épületet, a település piacát, valamint számos fontos közterületet átalakítanak, a zöldfelületek rendezésével pedig egészségesebb és esztétikusabb lakókörnyezet készül el a fejlesztés során. A beruházást az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával finanszírozzák.

 

Sétányokat, közparkot és zöld főteret alakítanak ki

 

A pétervásári templom (turizmusonline.hu)

A főtéren két épület rekonstrukcióját tervezi az önkormányzat: sport- és rekreációs célú létesítményeket, illetve kereskedelmi-szolgáltató tereket is kialakítanak. A városközpontban új parkolóhelyeket is átadnak és a területet közparkként képzelik újra.

Ezen felül a korábban már felújított templomdomb és sírkert környezetét is továbbfejlesztik, valamint a városközpont zöldterületeit gyepesítik, fásítják, illetve sétányokat építenek ki.

Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)közterekközparkPétervására

Hírlevél

Hirdetés