2024.03.28, Csütörtök
35 év után születhet meg a Bábolna gyógyvizére alapozott fürdő
illusztráció

35 év után születhet meg a Bábolna gyógyvizére alapozott fürdő

magyarepitok.hu

2018.03.10. 11:24 - Hegedűs Gergely

A Komárom-Esztergom megyei város 1200 méter mélyről érkező, 51 fokos vizére 500-600 fős strand épül, később egy tanuszodával egészítik ki.

Hirdetés

A TED-en megjelent a bábolnai zöldmezős beruházásban felépülő strand- és termálfürdő kiviteli közbeszerzése. A létesítményt a Deák Ferenc és Raktár utca által határolt területen épül, helyt ad egy későbbi beruházás keretében felépítendő tanuszodának is. A mostani beruházást a Komárom-Esztergom megyei település önerőből, valamint állami támogatásból és felveendő hitelből tervezi megvalósítani.

Bábolnán 1983-ban fúrattak két kutat, amelyekből 38 és 51 Celsius-fokos víz tört fel.

Utóbbi kút 1200 méterről érkező vizét próbafürdetések nyomán gyógyvízzé nyilvánították, de a természeti kincset ezidáig nem hasznosították.

A TED hirdetményéből kiderül, a fürdő téli-nyári üzemmódban működik majd, télen 250 fő, nyáron 500-600 fő befogadására képes. Két gyógymedencével, valamint egy-egy termálmedencével, élménymedencével, gyermekmedencével és tocsogóval épül meg. A főépületben többek közt fogadó előtér, öltözők, szauna tér, szociális helyiségek és irodák jönnek létre. A fürdőhöz étterem és kávézó épül, várhatóan önálló üzemeltetésben, valamint büfésor külső és belső kiszolgálással.

Mi épül?gyógyfürdőkfürdőfejlesztésBábolna

Hírlevél

Hirdetés