2024.04.19, Péntek
Kézműves sőrfőzdét és látványéttermet adtak át Gyulán
beerporn.hu

Kézműves sőrfőzdét és látványéttermet adtak át Gyulán

gyulatelevizio.hu

2018.03.14. 10:08 - Szabó Ákos

Ábrahám Csaba üzemében évi 200 ezer liter italt állítanak elő, jelenleg IPÁ-t, két lágert és barna sört főznek, de tovább bővítik a kínálatot.

Hirdetés

280 millió forintos beruházással alakította ki Gyula új, Viharsarki Sernevelde névre keresztelt sörfőzdéjét Ábrahám Csaba. A vállalkozó kedden a Csongrád megyei üzem átadásakor elmondta: az uniós Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Programban 43 millió forintot nyertek el, amelyhez mintegy 30 millió önrészt tesznek még hozzá, ebből az összegből pedig további pasztörizáló- és hordómosó gépeket szereznek be.

 

Gyulai ízek és sörök várják a látványétterem vendégeit

 

Az ünnepélyes megnyitó (gyulaihirlap.hu)

A sörfőzde egybeépült egy kétszintes látványétteremmmel, az itt felhasznált alapanyagok jelentős részét helyi termelőktől szerzik be. Az üzemben jelenleg két cseh típusú lagert, egy barna sört és egy IPA-t állítanak elő, illetve hamarosan megkezdik egy meggyes sör főzését is. Az új központ kapacitása mintegy 200 ezer liter évente, ezt azonban még a nyári szezon előtt tovább bővítik.

A főzde és az étterem jelenleg 13 embernek biztosít munkát, azonban a közeljövőben 25-re nő az alkalmazottak száma – számolt be a tulajdonos. Ábrahám Csaba a helyi piacra termel, kifejtette: amennyi sört főznek, az el is fogy Gyulán, nem a hipermarketek polcaira kerül az ital.

Mi épül?Gyulaélelmiszeriparüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés