2024.05.25, Szombat
Nagyszabású uszodafejlesztést kivitelez Budán az A-Híd
magyarepitok.hu

Nagyszabású uszodafejlesztést kivitelez Budán az A-Híd

magyarepitok.hu

2018.03.19. 14:23 - Antal Zsófia

Több mint 5,5 milliárd forintból épül fel a vízilabda mérkőzések megtartására alkalmas máriaremetei sportuszoda, a fejlesztés a lakosság feltöltődését egyaránt szolgálja.

Hirdetés

Az A-Híd Zrt. építi fel Budapest II. kerületében, a Máriaremetei út 224. szám alatt az új Gyarmati Dezső Sportuszodát. Az ebben a hónapban induló kivitelezés 5,587 milliárd forintból valósul meg egy év alatt. A beruházással a kerületi önkormányzat legfőbb célja a nagyobb lakossági igényt is kezelni tudó, jól üzemeltethető uszoda létesítése.

A 20.524 m2-es telken egy 47,6 m fesztávú acél dongatetővel fedett központi épület, valamint az épület hátsó részén egy időszakosan lefedhető, 21×33,3 méteres, 2 méter mély kültéri medence kap majd helyet, mely vízilabda mérkőzések megtartására is alkalmas lesz. A főépületen belül kialakításra kerül:

  • egy 51,5×25 méteres, 220 cm mély, 10 pályás, televízió-közvetítésre alkalmas és a FINA szabályainak megfelelő, feszített víztükrű versenymedence, melynek keresztirányú elválasztásával kialakítható két, 25×25 méteres vízfelület - ezek egyszerre lesznek képesek kiszolgálni a lakossági igényeket és az iskolai úszásoktatást, valamint a vízilabda-utánpótlás edzéseket;
  • egy 20×10 méteres tanmedence, 80-120 cm vízmélységgel;
  • kétoldali lelátó;
  • büfé és fitneszterem.

Szintén a projekt részét képezi egy sétány kiépítése a Máriaremetei út felől, egy 147 férőhelyes parkoló és az uszoda kültéri medencéjéhez kapcsolódó, hullámmotívumra épülő uszodakert, ahol a vendégek megpihenhetnek. Az építkezés során közel tízezer köbméter beton, valamint kétezer tonna betonacél kerül felhasználásra.

A PLANT-ATELIER PETERKIS Kft. készítette a belsőépítészeti terveket, a látványterveket és az építési engedélyeket, a kiviteli terveket pedig a TECTON Építészmérnöki és Tanácsadó Kft.-vel konzorciumban alkották meg. Az építtető-üzemeltető a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft lesz, a beruházás lebonyolítója a CÉH Zrt.

A-Híd Zrt.Mi épül?II. kerületuszodaépítés

Hírlevél

Hirdetés