2024.04.16, Kedd
Szeptemberben veheti birtokba a nagyközönség a felújított Budai Vigadót
Képek: mti

Szeptemberben veheti birtokba a nagyközönség a felújított Budai Vigadót

mti, magyarepitok.hu

2018.04.05. 15:29 - Szabó Ákos

Az Épkar által rekonstruált közel 120 éves műemléképületben a nyári szünet során feltöltik a 40 ezer kötetes könyvtárat és használatba veszik a modern színpadot is.

Hirdetés

Folyamatosan adja át a kivitelező Épkar Zrt. a Budai Vigadó felújított épületét a Hagyományok Házának – derült ki a csütörtökön tartott épületbejáráson. A Magyar Állami Népi Együttes, a Folklórdokumentációs Könyvtár és a Népművészeti Módszertani Műhely működését is biztosító intézmény így egy modern gépészeti megoldásokkal és korabeli fényképek alapján helyreállított rendezvényteremmel átalakított épületben láthatja el feladatkörét.

 

 

Rekonstruálták a 120 éves Budai Vigadó belső tereit

Az 1899-ben elkészült Budai Vigadón 2017-ben kezdte meg a munkálatokat az Épkar, az impozáns épületben számos feladatot láttak el: többek között elbontották az utólag beépített galériákat, így az eredeti belső magasságú tereket lehet használni. A sok évtizedes tervek szerint rekonstruálták többek között a műemléképület

  • előcsarnokát,
  • üveg felülvilágítóval kialakított díszlépcsőházát,
  • valamint a dísztermet is.

 

 

A könyvtár és a színházterem is jelentősen megújult, ennek kapcsán Kelemen László főigazgató elmondta: az intézmény visszaköltözésénél ez a kettő tér előnyt élvez. A könyvtár 40 ezer kötetét megfelelő módon kell elhelyezni, illetve a modern színpadi gépészet  beépítésére  és próbaüzemeire jó lehetőséget ad a nyári szünet. Szeptember 1-jétől teljes fegyverzetében áll majd a nagyközönség rendelkezésére a Budai Vigadó és a Hagyományok Háza – fejtette ki a szakember.

A budai Vár lábánál fekvő, Corvin téren található Budai Vigadó épületének felújítására mintegy 7,1 milliárd forint támogatást nyújtott az állam.

műemlékfelújításÉpkar Zrt.Mi épül?Budai vár

Hírlevél

Hirdetés