2024.02.27, Kedd
Új épületszárnnyal és közösségi térrel bővül egy budai gimnázium
Wikimedia

Új épületszárnnyal és közösségi térrel bővül egy budai gimnázium

magyarepitok.hu

2018.04.06. 09:21 - Szabó Ákos

A főváros II. kerületében folyamatosan növekvő gyereklétszám kétmilliárdos beruházást generál a Szent Angéla Gimnáziumban.

Hirdetés

Bővítik ki a főváros II. kerületében található Szent Angéla Ferences Gimnáziumot. Az egyben általános iskolául is szolgáló rózsadombi létesítményben mintegy kétmilliárd forintnyi állami forrásból végeznek el több jelentős fejlesztést – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtótájékoztatójából. Többek között

  • új természettudományi szaktantermi szárnyat alakítanak ki,
  • új közösségi teret kap az iskola, mely nagyobb rendezvények megtartására is alkalmas lesz,
  • és megújul a könyvtár is.

 

Folyamatosan fejlesztik a gimnáziumot

A beruházást bejelentő eseményen elhangzott: a most elinduló fejlesztések egy több éve tartó folyamat részeként valósulnak meg. Korábban 170 millió forintos uniós forrásból napelemes rendszert telepítettek, illetve kicserélték az összes nyílászárót, valamint sor került a külső hőszigetelés elkészítésére is.

Az ünnepségen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta: a közeli Szabó Lőrinc Iskola is tornatermet kap, miután a kormány megvette az oktatási intézmény mellett fekvő, a beruházáshoz szükséges telket.

"A II. kerületben folyamatosan nő a gyermeklétszám és ezzel lépést kell tartania az oktatási kormányzatnak és az önkormányzati vezetésnek"

- fogalmazott a tárcavezető.

Mi épül?II. kerületiskolafelújításúj iskolaépületBudapest

Hírlevél

Hirdetés