2024.04.19, Péntek
Új turisztikai attrakciókkal bővül a szigetvári vár környéke
kirandulastervezo.hu

Új turisztikai attrakciókkal bővül a szigetvári vár környéke

MTI

2018.04.04. 14:02 - Antal Zsófia

A Baranya megyei városban vendégfogadó épületet és szabadidőparkot építenek jövő nyárra, így még izgalmasabb célpontot kínál majd az idegenforgalom számára.

Hirdetés

Több mint 670 millió forintos beruházással, többségében európai uniós forrásból komplex gyógyhelyfejlesztés kezdődik Szigetváron - hangzott el a projekt keddi nyitórendezvényén. A szigetvári gyógyfürdő és a vár szomszédságában mintegy 380 négyzetméteres új vendégfogadó épület és rekreációs park létesül 2019 júniusáig.

Az épületben egyebek közt turisztikai tájékoztatórendszert és játszóházat alakítanak ki, szabadtéri játszótér és szabadidőpark létesül, továbbá kerékpárokat, úgynevezett airwheel-eket és nordic walking felszerelést, valamint rendezvénysátort és kettő, egyenként csaknem 150 fős lelátót is beszereznek - ismertette a részleteket az eseményen Gálosi Gábor, az MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. vezető projektmenedzsere. A fejlesztés reményeik szerint a jelenlegi félnapos helyett legalább kétnapos idegenforgalmi célponttá alakítja a baranyai várost.

Fazekas Róbert, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének fideszes alelnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy Szigetvár fejlesztésére több mint 1,5 milliárd forint jut a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), 1,7 milliárd forint pedig az Emberi erőforrás-fejlesztési Operatív Program (EFOP), illetve a kulturális tárca forrásaiból.

Mi épül?turizmusközparkSzigetvár

Hírlevél

Hirdetés