2024.06.19, Szerda
Vízi élménypark épül Győrben, kiderültek a részletek
termalfurdo.hu

Vízi élménypark épül Győrben, kiderültek a részletek

magyarepitok.hu, mti

2018.04.25. 15:45 - Hegedűs Gergely

A győri fürdő parkolási helyzetét és árvízvédelmét is rendezi a beruházás, melyben a meglévő fürdő felújítása és bővítése is megvalósul.

Hirdetés

A TED-en megjelent a győri vízi élménypark tervezői közbeszerzésének eredménye. A hirdetmény szerint a projekt az új vízi élménypark megvalósítása mellett a meglévő gyógy- és élményfürdő felújítását és bővítését tartalmazza. A közbeszerzést a Rába Quelle Üzemeltető, Szolgáltató Kft. és az A1 Építésziroda Kft. nyerte el.

A hirdetményből kiderül, a két cég nettó 740 millió forintos szerződéses értéken látja el a szükséges építészeti-műszaki tervezési, fürdővezetői és üzemeltetői szaktanácsadói tevékenységet.

Az MTI április elején megjelent híre szerint a vízi élménypark a Modern városok program keretében valósul meg Győrben, a beruházás összértéke 8,5 milliárd forint. A kivitelezés várhatóan 2020-ban fejeződik be.


Új úszómedencét kaphat a fürdő

A most megjelent értesítő részletesen leírja a meglévő létesítmények paramétereit. Eszerint a 7600 négyzetméteres gyógy-,  és élményfürdőnek 11 darab medencéje van, míg a 34 ezer négyzetméteres győri strandnak hét medencéje van. A fürdővendégek száma 2016-ban 238 ezer fő volt.

A fejlesztés céljai között a parkolási helyzet és a terület árvízi védelmének rendezése is megjelenik. Mindezek mellett „a tervezők feladata lesz megvizsgálni a fürdő további élményelemekkel, valamint a jelenlegi sátras uszoda kiváltásaként egy 25/33 méteres úszómedencével történő bővítésének lehetőségét”.


A zöldfelület megőrzése is szempont

A hirdetmény a rossz állapotú nyitott 50 méteres úszómedence, a szabadon álló csúszda és csúszdamedence, a gyermekmedence, illetve a sátorral fedett uszodatér elbontását is felveti lehetőségként. Ezek ugyanis nem állnak műemléki védelem alatt, állapotuk leromlott, elbontásukkal terület szabadítható fel az új épületeknek, élményelemeknek.

A létrejövő új létesítmények fedett-zárt gyalogos összekötésben lennének a gyógy-, termál-, és élményfürdővel.

A projektben gondoskodni kell megfelelő méretű öltözőépület és vendéglátó egység elhelyezéséről, figyelembe véve a terület alapján kalkulálható vendégszámot is.

Az élményelemek, medencék, illetve kiszolgáló épületek elhelyezésénél kimondott szempont, hogy maradjon elegendő mennyiségű zöldfelület, valamint napozófelület a strandon. Továbbá, hogy a strand és a Püspökvár közötti átláthatóságot új építmény, élményelem ne zavarja meg.

GyőrMi épül?fürdőfejlesztéstervezésA1 Építésziroda Kft.

Hírlevél

Hirdetés