2024.04.20, Szombat
Jelentős közlekedésfejlesztés indult Szeged belvárosában
magyarepitok.hu

Jelentős közlekedésfejlesztés indult Szeged belvárosában

magyarepitok.hu

2018.05.24. 11:02 - Antal Zsófia

A KÉSZ, a Délút és a Norbo-Ép által újul meg több ezer négyzetméternyi járda- és útburkolat, valamint a kerékpáros és buszos infrastruktúra.

Hirdetés

Közlekedésfejlesztést hajt végre Szeged önkormányzata 1,13 milliárd forint uniós támogatásból. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) megvalósuló, Fenntartható városi közlekedésfejlesztés nevű projekt első ütemében a KÉSZ Építő Zrt. kivitelezésében:

  • megújul a Tisza Lajos körút a Petőfi Sándor sugárút és a Boldogasszony sugárút között,
  • körforgalom épül a Szilléri sugárút Fecske–Debreceni utcai kereszteződésében.

Szerdán került sor a munkaterület átvételére a Tisza Lajos körúton, ahol buszsávot és kerékpársávot alakítanak ki, átépítik a járdakapcsolatokat és a zöldfelületeket, korszerűsítik a megállóhelyeket és akadálymentesítik a peronokat. A közlekedésfejlesztéssel párhuzamosan a teljes ivóvízhálózat rekonstrukciójára is sor kerül.

A projekt kapcsán Pintyőke Marcell, a KÉSZ Zrt. kommunikációs üzletágvezetője elmondta, megtiszteltetés a cég számára, hogy ismét otthon dolgozhatnak. Hangsúlyozta, a kivitelezés során az ott élők biztonságát maximálisan szem előtt tartva járnak majd el, és előre is köszönik a lakosság türelmét és megértését.

Pintyőke Marcell (b) az ünnepélyes munkaterület átadáson.

 

A Tisza Lajos körút egy másik szakasza is megújul

A projekt egy további részét a Délút Kft. kivitelezi: a Tisza Lajos körúton, a Felső Tisza-part és a Huszár Mátyás rakpart forgalmi csomópontjánál gyalogos és kerékpáros átkelőket, taktilis sávokat és buszsávokat alakítanak ki.

Emellett a Norbo-Ép Kft. kivitelezésében kerül sor a Lövölde utcában új járda építésére, valamint két ütemben 36 db szegedi buszmegálló közlekedésbiztonsági és kerékpáros-barát fejlesztésére.

 

Még idén átadják a fejlesztéseket

A teljes projektben kialakításra kerül közel 6600 négyzetméter járda és akadálymentesített peron, 460 méter buszsáv, 471 méter autóbusz-kerékpársáv, valamint egy meglévő kerékpárút 131 méter hosszban felújításra kerül. Megújul 666 méter közút, és mintegy 15.000 négyzetméter köztéri burkolt- és zöldfelület. A kerékpáros közlekedők igényeinek kiszolgálása érdekében 71 darab kerékpártámasz kerül kihelyezésre.

A teljes projekt átadására a tervek szerint 2018 negyedik negyedévében kerül sor.

Galéria

közlekedésfejlesztésDélút Építő és Bányászati Kft.KÉSZ CsoportMi épül?SzegedTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés