2024.04.24, Szerda
Laktanya-parancsnoki épületből nyer konferenciaközpontot Csongrád
ip.csongrad.hu

Laktanya-parancsnoki épületből nyer konferenciaközpontot Csongrád

MTI

2018.05.09. 09:49 - Antal Zsófia

Az ipari parkot bővítő épület a helyi cégeket szolgálja ki, ugyanakkor múzeumi raktár is létesül benne.

Hirdetés

Az egykori Béri Balogh Ádám-laktanya parancsnoki épületének felújításával szolgáltatóházat alakítanak ki a csongrádi ipari parkban – tájékoztatott Bedő Tamás, a város független polgármestere. A barnamezős beruházás 250 millió forintos uniós és hazai forrásból valósul meg.

A jelenleg üresen álló korábbi parancsnoki épület a felújítás által szolgáltatóház funkciót kap: az emeleten százfős konferenciaközpontot, irodákat, egy kisebb rendezvény-, illetve tárgyalótermet, valamint büfét alakítanak ki. A földszinten raktárat hoznak létre, amelyben a Tari László Múzeum értékes anyagait, eszközeit tárolják majd.

A felújítás során kicserélik a nyílászárók egy részét, szigetelik a külső homlokzatot és a lapostetőt, lebontják a felesleges kéményeket, átalakítják a belső tereket, felújítják a vizesblokkokat, az épületgépészetet és az elektromos hálózatot.

Az egykori laktanya területén létrehozott ipari parkban jelenleg 28 vállalkozás működik. A tervek szerint jövő májusra elkészülő fejlesztés újabb szolgáltatásokat biztosít majd nekik, miközben lehetővé teszi a terület múltját szimbolizáló utolsó laktanyaépület megőrzését is.

Mi épül?épületfelújításipari parkCsongrádbarnamezős beruházások

Hírlevél

Hirdetés