2024.04.19, Péntek
Megújuló energiára alapozva épít uszodát és sportcsarnokot Nagykanizsa
illusztráció

Megújuló energiára alapozva épít uszodát és sportcsarnokot Nagykanizsa

mti, magyarepitok.hu

2018.05.26. 10:08 - Hegedűs Gergely

Megérkezett a két létesítmény anyagi fedezetét biztosító támogatói okirat, és jogerőssé váltak a kiviteli tervek.

Hirdetés

Ismertté váltak a januárban bejelentett nagykanizsai sportberuházások műszaki paraméterei. A 15 milliárdos fejlesztésben létrejövő sport- és rendezvénycsarnok, valamint uszoda kialakításáról Rodekné Hederics Erika, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője számolt be.

A keleti városrészben épülő sport- és rendezvénycsarnok mintegy 11 ezer négyzetméteres lesz. Állandó lelátóin 1800-an, mobil lelátókon további 1200-an foglalhatnak helyet, de egy-egy színpadi rendezvény idején további 2000 néző fér el a küzdőtéren. Az épület mellett 32 ezer négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki, ami további fejlesztési lehetőségeket kínál.

A szintén csaknem 11 ezer négyzetméter alapterületű új uszoda a jelenlegi városi uszodával összeköttetésben épül meg. A lelátóin 700 néző foglalhat helyet. Egy 50 méter hosszú versenymedencét, valamint egy 25 méteres, állítható vízmélységű tanmedencét alakítanak ki, az épület környezetében 12 ezer négyzetméternyi zöldfelület lesz.

Az ügyvezető hozzátette, hogy a műszaki megoldások tervezésénél elsődleges szempont volt a fenntartható működés: geotermikus energia, napelemek és új termálkút felhasználásával kívánják ellátni a létesítményeket. 

Mi épül?Nagykanizsasportberuházások

Hírlevél

Hirdetés