2024.04.23, Kedd
Multifunkciós csarnokkal gazdagodik Miskolc jezsuita gimnáziuma
gimnazium.jezsu.hu

Multifunkciós csarnokkal gazdagodik Miskolc jezsuita gimnáziuma

kozbeszerzes.hu, gimnazium.jezsu.hu

2018.05.02. 11:21 - Antal Zsófia

A PEKA-BAU kivitelezi a még idén elkészülő épületet, a körülötte létrejövő park az avasi lakók számára is nyitva áll majd.

Hirdetés

Multifunkciós csarnokot épít a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium számára a PEKA-BAU 2000 Kft. A Közös Tér elnevezésű, 2510 m2-es épület megvalósításához az 1,3 milliárd forintos forrást költségvetési forrásból biztosítja az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az Avas városrészben felépülő csarnokot – melynek alapkövét április végén helyezték el - 2019 januárjában vehetik használatba a jezsuita gimnázium és kollégium diákjai.

A gimnázium honlapja szerint az új csarnokban egyszerre három foglalkozást lehet majd tartani: a 30x45 méteres játéktérben keresztben két kosárlabda edzőpálya, hosszában futsal mérkőzések megtartására is alkalmas, szabvány méretű kosárlabdapálya kerül kialakításra, melyhez 240 fős mobil lelátó kapcsolódik. A csarnok helyet ad majd városi sportintézmények által szervezett sporteseményeknek és nagyobb iskolai rendezvényeknek egyaránt.

Az épületben a 10 méteres belmagasságú csarnok mellett konditermet, fogadóteret és kiszolgáló helyiségeket alakít ki a PEKA-BAU. A telken parkot, valamint közel kétezer négyzetméternyi burkolt felületet és két akadálymentes parkolót alakítanak ki. A tervek szerint a park az avasi lakók számára is nyitott marad, de éjszakára zárhatóvá teszik.

Galéria

Mi épül?sportcsarnokcsarnoképítésMiskolcoktatási beruházásPEKA-BAU 2000 Kft.

Hírlevél

Hirdetés