2024.04.19, Péntek
Közösségi sportközpont épül Miskolcban
Az alapkőletételi ünnepség (fotók: mti)

Közösségi sportközpont épül Miskolcban

magyarepitok.hu, mti

2018.04.24. 09:20 - Szabó Ákos

A jezsuita gimnázium mellett épülő Közös-Tér nem csupán kosárlabdacsarnokként, hanem kulturális rendezvények helyszínéül is szolgálhat majd.

Hirdetés

Lerakták a Közös-Tér Központ alapkövét Miskolcban a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban, a település Avas városrészében hétfőn. A mintegy 2500 négyzetméteres központ kialakítására szolgáló beruházás körülbelül 1,3 milliárd forintos állami támogatással valósul meg. A Köz-Teret nem csupán az egyházi iskola 720 diákja használhatja majd, hanem bárki, aki közel érzi magát a jezsuitákhoz.

 

András Attila, a Jezsuita Rendtartomány ökonómusa (b), Fülöp Attila helyettes államtitkár (b2), Kriza Ákos polgármester (j2) és Holczinger Ferenc, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium igazgatója (j) elhelyezi az időkapszulát

 

10 méter magas csarnokban szervezhetik majd közösségi programjaikat a miskolciak

A kosárlabdamérkőzések lebonyolítására alkalmas sportcsarnokban kulturális és közösségi rendezvényeket is szerveznek majd. A létesítményben a közbeszerzési értesítő adatai szerint többek között

  • kiépítenek egy 30x45 méteres csarnokteret, melynek 10 méteres lesz a belmagassága;
  • négy, egymás felett elhelyezkedő szinten alakítják ki a szertárakat, öltözőket, valamint a konditermet;
  • illetve egy fogadóteret is átadnak.

Emellett az építési telek területén összesen 1997 négyzetméternyi területet burkolnak le. Itt 2 akadálymentesített parkolót és egy tűzoltási felvonulóterületet is kiépítenek.

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokMiskolcegyházi fejlesztésekkulturális központ

Hírlevél

Hirdetés