2024.04.19, Péntek
Több száz lakás épül Székesfehérvár megújuló városrészében
fotók: szekesfehervar.hu

Több száz lakás épül Székesfehérvár megújuló városrészében

szekesfehervar.hu

2018.06.07. 10:37 - Hegedűs Gergely

A Campus Sétány az egyetemi épületté átépülő laktanya és az újonnan felépülő sportcsarnok közelében jön létre.

Hirdetés

Elérte a legmagasabb pontját a Székesfehérváron az első ütemében 11 emeletes lakóépülettel megvalósuló lakásberuházás. A 199 lakással létrejövő Campus Sétány bokrétaünnepségéről a szekesfehervar.hu adott részletes beszámolót.


További két ütem ütemmel bővül a lakópark

A Lövölde Invest Kft. tavaly kezdett beruházásában 25 ezer négyzetméteres területen, garázsszintekkel, üzletekkel, belső kertekkel alakul ki a lakóhely, a műszaki átadás 2019. tavaszán lesz. A lakópark az első ütem után tovább folytatódik: újabb két ütemben többszáz lakást és a kapcsolódó szolgáltatásokat befogadó épületeket tervez a szolgáltató.

A Campus Sétány egy megújuló városrészbe illeszkedik be. A vele szomszédos Zrínyi utcában a Corvinus Egyetem székesfehérvári campusza egy új oktatási épületet épít a 19. században épült laktanya teljes felújításával. Szintén a Zrínyi utcában, egy üresen álló területen 3000 nézőt befogadó új városi sportcsarnok beruházása indul, melyet egy 500 beállós parkoló egészít majd ki.

A lap tudósítása szerint Székesfehérváron évek óta nem volt hasonló nagyságú beruházás: az épületen 145, a külső közműépítéseken 35 szakmunkás és 12 mérnök dolgozik, az összes dolgozó létszáma nyárig túllépi a 250 főt. Az elmúlt évben a szoros tempóban megépített vasbeton tartószerkezetekbe 16 ezer köbméter betont és 2100 tonna betonacélt építettek be.


Ezért nem volt korábban ilyen léptékű lakásberuházás a városban

A bokrétaünnepségen a beruházó részéről Rendek Richárd ügyvezető úgy fogalmazott, a régióban ilyen volumenű lakópark fejlesztésébe nem fogott senki még korábban. Ennek oka szerinte részben az, hogy Székesfehérváron a nyolcvanas évek végéig a város centrumához közeli fejlesztési területek nagyrészt beépültek. Ezt követően a beruházókat korlátozta a beépíthető telkek mérete, illetve a belvárostól való távolsága. A 2008-ban kialakult gazdasági körülmények pedig végképp megállították a jelentősebb ingatlanfejlesztéseket, így ezen terület korábbi tulajdonosának a már elkészített koncepciója sem tudott megvalósulni.

„Székesfehérvár szinte utolsó központi elhelyezkedésű, középmagas épülettel beépítendő területe éppen ezért most válhat otthonává számtalan székesfehérvári családnak, vagy olyanoknak, akik most költöznek esetleg városba” – fogalmazott Rendek Richárd. Hozzátette,

Székesfehérváron kétezernél is több betöltetlen állás van, ami kihatással van a lakásigény növekedésére is.

A bokrétaavatón Mráz Melinda, a Campus Sétány értékesítési igazgatója elmondta, 500-600 darab új építésű lakás épül a városban a 2018-ban.

Mi épül?lakásépítésúj építésű ingatlanokSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés