2024.06.13, Csütörtök
Turisztikai beruházások tömkelege érkezik Hajdúszoboszlóra
utazomajom.hu

Turisztikai beruházások tömkelege érkezik Hajdúszoboszlóra

MTI

2018.06.24. 12:02 - Antal Zsófia

Megújul a szabadtéri színpad, új szabadidőpark, kerékpárút és műjégpálya épül, valamint egy új sétányt és promenádot is kialakítanak.

Hirdetés

Csaknem kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón - közölte Sóvágó László, a fürdőváros polgármestere. A hatmilliárd forint éves költsgvetésű városban egymillárd forint saját forrásból:

  • teljesen felújítják a gyógyfürdő melletti szabadtéri színpadot,
  • a fürdő előtti parkot,
  • 350 millió forintos költségből új szabadidő parkot alakítanak ki,
  • már készülnek a városi piac átalakításának tervei, a munkálatok várhatóan az év második felében kezdődnek.

További csaknem egymilliárdos fejlesztést európai uniós pályázati forrásokból, illetve a hozzá kapcsolódó központi költségvetési támogatásból valósítanak meg ebben az évben. Ezek közül kiemelkedő:

  • megépül az Ebes-Hajdúszoboszló kerékpárút, illetve összekötik a Hajdúszoboszló-Nagyhegyes-Balmazújváros kerékpárúttal,
  • átépítik a hajdúszoboszlói városközpont egy részét is, amelynek a lakosság szempontjából egyik legfontosabb eleme a műjégpálya kialakítása.

Az idei adventtől a téli hónapokban jégpályaként funkcionál a létesítmény, az év további időszakában pedig a termelői piac helyszíne lesz - mondta Sóvágó László.

 

A Mátyás király sétányon kilenc látványelem jön létre

A polgármester beszámolt arról is, hogy a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza-tó kiemelt turisztika övezet fejlesztése keretében Hajdúszoboszló ötmilliárdos kormányzati forrásra számíthat az elkövetkező években. Ebből a forrásból - a fürdőfejlesztési tervek mellett - két fontos városi idegenforgalmi beruházás valósulhat meg.

Az egyik a Mátyás király sétány átalakítása, amely kilenc kanyarral kígyózik majd végig a szállodasoron, s minden kanyarban egy-egy érdekes látványelem fogadja majd a látogatókat. A másik beruházás keretében az Aqua-Palace fedett élményfürdőhöz vezető promenádot alakítanak ki a Gábor Áron utcán.

Mi épül?kerékpárútturizmusközterekpiacokközparkHajdúszoboszló

Hírlevél

Hirdetés