2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Európai főszerepre törekszik új tatai gyárával a Tom-Ferr
A vállalat jelenleg is működő tatai gyára (képek: 2gohungary.com)

Európai főszerepre törekszik új tatai gyárával a Tom-Ferr

mti

2018.06.07. 10:33 - Szabó Ákos

Az autóipari csövek előállításával is foglalkozó magyar cég 4 ezer négyzetméteres üzemet alakít ki Tatán.

Hirdetés

Új csőgyárat épít a magyar tulajdonú Tom-Ferr Zrt. meglevő tatai üzeme közelében a Komárom-Esztergom megyei város ipari parkjában – derül ki a cég sajtóközleményéből. Az autóipari beszállító- és csőelőállító-vállalat jelenleg a hazai piaci igény mintegy egyharmadát termeli meg. Hamarosan felépülő gyárukban Magyarországon egyedülálló módon szabványos minőségű autóipari csöveket állítanak majd elő kör, négyzet, valamint téglalap keresztmetszettel.

A beruházás során egy 4 ezer négyzetméteres, modern technológiával felszerelt üzemet alakítanak ki mintegy 2,1 milliárd forintos költséggel, melyből mintegy 850 millió forintot uniós forrásokból fedeznek. A várhatóan 2019 nyarán lezáruló építkezéssel 25 új munkahelyet teremt a cég.

 

Az Esztergomban gyártott Suzukik kétharmadában már most is Tom-Ferr alkatrészek vannak

A Tom-Ferr célja az, hogy az európai autóipari piacon vezető beszállítói szerepet érjen el, valamint növelje függetlenségét a külső alapanyag szállítóktól

– fejtette ki a vállalat igazgatóhelyettese, Laczkó Nóra. A cég mintegy 30 ezer tonna árut értékesítene hazai autógyáraknak, illetve nyugat-európai üzemeknek.

 

A Tom-Ferr jelenleg is működő tatai gyára

A Tom-Ferr Magyarország legnagyobb autóipari csőgyártó vállalkozása, a társaság szállítja az esztergomi Suzuki-gyárban készülő autókba beépített csövek 70 százalékát. Többek között olyan cégekkel vannak partneri viszonyban, mint a Kirchoff Hungária, a Magyar Toyo Seat, a Rába, vagy a Gedia Hungary.

Mi épül?Tataautóiparüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés