2024.03.29, Péntek
Bővült és megújult Tihany híres apátsági cukrászdája
facebook.com/ApatsagiRege

Bővült és megújult Tihany híres apátsági cukrászdája

MTI, kozbeszerzes.hu

2018.07.13. 14:03 - Antal Zsófia

Az új melegkonyhából és cukrászműhelyből olyan különlegességek is kikerülnek majd, mint a levendulás krémes.

Hirdetés

182 millió forintból újult meg a Tihanyi Bencés Apátság által működtetett Rege Cukrászda, amelyet csütörtökön adtak át. A kivitelezést a veszprémi Baumeister Általános Építőipari Szolgáltató Kft. végezte, a felújításhoz a kormány 140 millió forint támogatást nyújtott.

Mihályi Norbert Jeromos, az apátság perjele elmondta: a megnövekedett vendégforgalom kiszolgálására alkalmas melegkonyhát és cukrászműhelyt hoztak létre, valamint kicserélték a Balatonra néző panorámaablakokat is. Az Apátsági Rege Cukrászdában olyan süteményeket és meleg ételeket kínálnak majd, amelyek a szerzetesi hagyományokból merítkeznek. Példaként említette az apátság gyógynövénykertjéből származó mentával ízesített süteményt vagy a levendulás krémest.

fotó: veol.hu

A perjel szerint közösségük célja, hogy a Tihanyba érkezők élményszerűen, hitelesen tudják megtapasztalni azt a gazdag szerzetesi hagyományt, amelynek alapvető eleme a lelki, szellemi és testi felüdülés. A cukrászdát és az azt körülvevő udvart az apátság vendégfogadó központjává szeretnék fejleszteni.

A cukrászda az 1970-es években nyílt meg Tihanyban, az apátság gazdasági udvarán egy akkor állami tulajdonú hotel működtetésében. 1990-ben visszakapta az apátság a birtokot, 1996-ban pedig megépült a jelenleg is látható épületegyüttes.

Mi épül?építőipari cégekturizmusBaumeister Kft.Tihanyegyházi fejlesztések

Hírlevél

Hirdetés