2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Hatvan focipályányi gyárat épít Debrecenben a Market
látványterv: dehir.hu

Hatvan focipályányi gyárat épít Debrecenben a Market

MTI, magyarepitok.hu

2018.07.17. 14:35 - Antal Zsófia

A német gépgyártó Krones AG óriásberuházása ötszáz embernek ad munkát a város déli ipari övezetében.

Hirdetés

Debrecenben építi fel első Németországon kívüli európai gyárát a Krones AG - közölte Pascal Männche, a Krones Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kedden. A német gépgyártó vállalat ügyvezetője beszámolt arról, hogy 15 hektáros üzemi területen 40 ezer négyzetméteres csarnokot építenek fel, ahol 500 embernek biztosítanak munkát, és a jövő év első negyedében a tesztgyártások is megkezdődnek. A 60 focipálya méretű csarnok kivitelezését a Market Építő Zrt. végzi.

Pascal Männche szerint több versenyző helyszín közül azért választották Debrecent, mert rendkívül jó infrastruktúrával, autópálya-, vasúti- és repülőtéri kapcsolattal rendelkezik a déli ipari övezet, és rendelkezésre áll a térségben a szakképzett munkaerő, illetve jó együttműködést tudnak kialakítani a helyi szakképző intézményekkel és a Debreceni Egyetemmel.

A kormány a 15 milliárd forintos beruházáshoz mintegy 5,5 milliárd forint támogatást nyújtott – emelte ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Papp László, Debrecen polgármestere felhívta rá a figyelmet, hogy az italtöltő- és csomagolástechnikában piacvezető Krones AG az első vállalkozás, amely gyárépítésbe kezdett a város új, a nemzetközi repülőtér szomszédságában kialakított déli ipari övezetében. Jelenleg a területen a régió legnagyobb ipari övezetének fejlesztése történik: az Új Főnix terv meghirdetése óta 26 beruházást jelenthettek be, 160 milliárd forintos befektetési értékkel, és több mint 5 ezer új munkahellyel.

fotó: MTI

 

A debreceni beruházás mérföldkő a Krones AG történetében

Ralf Goldbrunner, a Krones AG igazgatósági tagja a projektnyitón röviden bemutatta az 1951-ben alapított, jelenleg is családi többségi tulajdonban lévő cég tevékenységét. A németországi neutraublingi székhelyű vállalat gépeket, komplett berendezéseket tervez, fejleszt, gyárt és helyez üzembe a folyamattechnológia, valamint a töltő- és csomagolástechnika területén. Érdekességként említette, hogy a világon minden negyedik ásványvizes palackot az általuk gyártott gépeken töltik.

A Krones világszerte 16 ezer munkatársat foglalkoztat. Értékesítési árbevétele 90 százalékát külföldön realizálja. A konszern éves forgalma 2017-ben 3,691 milliárd euró volt. A Krones konszernhez a tőzsdén jegyzett Krones AG vállalaton kívül világszerte több mint 90 leányvállalat és telephely tartozik.

Németországon kívül öt kisebb gyáruk működik az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában és Brazíliában, és a debreceni lesz az első Kelet-európai üzemük. A debreceni gyár mérföldkő a vállalat történetében - tette hozzá Ralf Goldbrunner, és köszönetet mondott a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek, a HIPA-nak, Debrecen befektetési cégének, az EDC-nek, valamint a város vezetésének, hogy biztosították a beruházás feltételeit.

Market Építő Zrt.munkahelyekMi épül?DebrecenüzemépítéscsarnoképítésÚj Főnix Terv

Hírlevél

Hirdetés