2020.10.25, Vasárnap
Sebességváltó gyárat épített Egerben a Market
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Sebességváltó gyárat épített Egerben a Market

magyarepitok.hu, MTI

2018.09.06. 12:41 - Hegedűs Gergely

Nyolcsebességes automata sebességváltókat készít a ZF új üzeme, évi félmilliós kapacitás jött létre.

Hirdetés

Egerben átadták a ZF Hungária 40 ezer négyzetméter alapterületű üzemegységét, ami a Market Építő Zrt. kivitelezésében készült el. A tavaly júliusban elkezdett fejlesztés eredményeként évente 150 ezer nyolcsebességes automata sebességváltó készülhet itt.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A ZF egyik húzótermékét erősíti az új gyár

Ahogy azt korábban is jeleztük, a létesítmény felépítése és a hozzá kapcsolódó gépbeszerzés a ZF Hungária Kft. bő két évtizedes történetének legnagyobb fejlesztése. Michael Hankel, a ZF csoport alelnöke az átadón elmondta, azért döntöttek Eger mellett,

mert az itt dolgozóknak komoly tapasztalata van a sebességváltó gyártásban, emellett a város, valamint a térség infrastrukturális adottságai is kedvezőek.

A vezető felidézte, Egerben a ZF több mint két évtizede gyárt haszongépjármű sebességváltókat. Az új üzemrészben a vállalat egyik legsikeresebb termékét, a személyautókba beépíthető 8-fokozatú automata sebességváltót állítják majd elő.


A magyar beszállítók is előrébb léphetnek

Az üzem 31,5 milliárd forintból, 6,7 milliárd forintos állami támogatással jött létre. Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadón arról is beszélt, hogy a kapacitás a tervek szerint néhány éven belül 500 ezerre emelkedik. A tárcavezető kifejtette, a jelenleg 45 százalékos arányt képviselő magyar beszállítói kör megrendelései is bővülnek a beruházás után. „Ezzel tovább erősödnek ezek a vállalkozások és újabb munkahelyeket teremtenek a régióban” - fűzte hozzá.    

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott köszöntőjében kiemelte: a most átadott  fejlesztés Eger legnagyobb ipari beruházása. A ZF a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, 40 országban, 230 telephelyen, mintegy 146 ezer munkavállalót foglalkoztat. Tavaly 36,4 millió euró árbevételt ért el.

 

 

Galéria

Market Építő Zrt.Mi épül?üzemépítésEger

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés