2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Sebességváltó gyárat épített Egerben a Market
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Sebességváltó gyárat épített Egerben a Market

magyarepitok.hu, MTI

2018.09.06. 12:41 - Hegedűs Gergely

Nyolcsebességes automata sebességváltókat készít a ZF új üzeme, évi félmilliós kapacitás jött létre.

Hirdetés

Egerben átadták a ZF Hungária 40 ezer négyzetméter alapterületű üzemegységét, ami a Market Építő Zrt. kivitelezésében készült el. A tavaly júliusban elkezdett fejlesztés eredményeként évente 150 ezer nyolcsebességes automata sebességváltó készülhet itt.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A ZF egyik húzótermékét erősíti az új gyár

Ahogy azt korábban is jeleztük, a létesítmény felépítése és a hozzá kapcsolódó gépbeszerzés a ZF Hungária Kft. bő két évtizedes történetének legnagyobb fejlesztése. Michael Hankel, a ZF csoport alelnöke az átadón elmondta, azért döntöttek Eger mellett,

mert az itt dolgozóknak komoly tapasztalata van a sebességváltó gyártásban, emellett a város, valamint a térség infrastrukturális adottságai is kedvezőek.

A vezető felidézte, Egerben a ZF több mint két évtizede gyárt haszongépjármű sebességváltókat. Az új üzemrészben a vállalat egyik legsikeresebb termékét, a személyautókba beépíthető 8-fokozatú automata sebességváltót állítják majd elő.


A magyar beszállítók is előrébb léphetnek

Az üzem 31,5 milliárd forintból, 6,7 milliárd forintos állami támogatással jött létre. Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az átadón arról is beszélt, hogy a kapacitás a tervek szerint néhány éven belül 500 ezerre emelkedik. A tárcavezető kifejtette, a jelenleg 45 százalékos arányt képviselő magyar beszállítói kör megrendelései is bővülnek a beruházás után. „Ezzel tovább erősödnek ezek a vállalkozások és újabb munkahelyeket teremtenek a régióban” - fűzte hozzá.    

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott köszöntőjében kiemelte: a most átadott  fejlesztés Eger legnagyobb ipari beruházása. A ZF a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, 40 országban, 230 telephelyen, mintegy 146 ezer munkavállalót foglalkoztat. Tavaly 36,4 millió euró árbevételt ért el.

 

 

Galéria

Market Építő Zrt.Mi épül?üzemépítésEger

Hírlevél

Hirdetés