2023.03.21, Kedd
25 lakásos zöld társasházat kap Zugló
Illusztráció - magyarepitok.hu/Bernát Benjámin

25 lakásos zöld társasházat kap Zugló

mti

2018.10.11. 10:39 - Szabó Ákos

A fővárosi kerület önkormányzata 1,5 milliárd forintnyi uniós támogatásból épít energiahatékony szociális bérlakásokat.

Hirdetés

Miután tegnap kiderült, hogy az EU tavaly meghirdetett innovatív városfejlesztési projektjén Budapest is jelentős támogatást nyert el, az érintett zuglói önkormányzat közölte: a megítélt 1,5 milliárd forintból a tervek szerint energiahatékony szociális bérlakásokat építnek.

A projektben egy épületben alakítják majd ki a 25 lakást. A társasházban mintegy 100 különböző életkorú, társadalmi és családi helyzetű XIV. kerületi lakosnak nyújtanak majd megfizethető, fenntartható lakhatási lehetőséget, a beruházás várhatóan segít majd az ingatlanpiaci helyzetre nehezebben reagáló családoknak. A fejlesztés 2019-ben rajtol el a tervek elkészíttetésével, engedélyeztetésével és a közbeszerzési eljárással.

Olyan lakóközösség kialakítása a cél, amely a befogadáson alapul, és önszerveződő módon az egészséges és fenntartható életmódot támogatja.

 

Kolozsvárt is támogatják

Az Európai Bizottság közleménye szerint összesen 22 város érintett a budapesti fejlesztést is finanszírozó programban: a magyar főváros mellett többek között Kolozsvár is kapott támogatást. Most az innovatív városfejlesztési kiírás harmadik köre zajlott le és már közzé is tették a negyedik pályázati kiírást, melynek eredményeit 2019 nyarán hirdetik majd ki.

Mi épül?lakásépítésúj építésű lakásoklakástámogatásZuglófenntartható építési megoldásokBudapest

Hírlevél

Hirdetés