2024.03.19, Kedd
Autóipari tesztbázis épül Érden
avl.com

Autóipari tesztbázis épül Érden

mti

2018.10.17. 18:21 - Hegedűs Gergely

A két irodaházból álló új központ és tesztbázis felépítését kétszámjegyű millió eurós beruházással valósítja meg az AVL.

Hirdetés

Több millió eurós befektetéssel Érden építi fel új központját és tesztbázisát a járműipari AVL Autókut Kft., mintegy 6 hektáros területen - jelentette be Érd polgármestere szerdán, sajtótájékoztatón.


2021-től üzemelnek teljes kapacitással

Dirk Janetzko, az osztrák tulajdonú globális autóipari vállalat magyarországi leányvállalata, az AVL Hungary ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a két irodaházból álló új központ és tesztbázis felépítése "kétszámjegyű millió eurós" beruházást jelent.

Az első irodaépületet 2019 végére építenék fel és 2020-ig felépülne az új tesztbázis is hagyományos és elektromos tesztpadokkal. A cég budapesti központja a jövő év végéig költözik Érdre.

A tesztpadok 2020-ra lesznek üzemkészek, a rá következő évben pedig már teljes kapacitással üzemel majd a központ és a tesztbázis.


Közel tízezer alkalmazott

Hozzátette, hogy cégük az elmúlt 70 éves működése alatt 1500 szabadalmat jegyzett, és élen jár a motor és járműtesztelések, hajtóműrendszerek szimulációs technológiák fejlesztésében. 

Dirk Janetzko beszélt arról is, hogy a cég 2018-ban megduplázta magyarországi munkatársainak számát, és további jelentős létszámbővítést tervez. A magyar vállalat árbevétele tavaly 2,76 milliárd forint volt, 365 embert foglalkoztatnak, és a tervek szerint a létszámot 2022-ig mintegy duplájára, de az sem kizárt, hogy ezerre növelnék.

Világszerte 9500 alkalmazottat foglalkoztatnak, a vállalatcsoport 2017-es pénzügyi forgalma elérte az 1,55 milliárdos eurót.   


Csökken az ingázó érdiek száma

T. Mészáros András polgármester méltatta Érd logisztikai elhelyezkedését, az autópályák közelségét, a vízi közlekedés lehetőségét, a vasúti összeköttetést és a repülőteret. Hangsúlyozta, hogy Érd számára ezek a fejlesztések, beruházások munkahelyeket teremtenek, így több itt élő embernek nem kell Budapestre ingáznia. Beszélt arról is, hogy az AVL fejlett, magas szintű technológiát hoz a településre, amely emeli az itteni intézmények színvonalát is, és kihatással van a helyi szakképzésre.

Az AVL komoly fejlesztéseket tervez kecskeméti és zalaegerszegi telephelyein is. A következő években az AVL zalaegerszegi járműtesztközpontjának bővítését is tervezik.

Mi épül?autóiparÉrdiroda

Hírlevél

Hirdetés