2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Kereskedelmi útvonalat nyit kelet felé Tiszaújváros logisztikai központja
mti

Kereskedelmi útvonalat nyit kelet felé Tiszaújváros logisztikai központja

mti, magyarepitok.hu

2018.10.09. 16:01 - Szabó Ákos

A világ egyik legfontosabb elektronikai eszközgyártójaként ismert Jabil innen éri el kárpátaljai és oroszországi üzemeit is.

Hirdetés

Kevesebb, mint egy évvel az alapkő letétele után átadták Tiszaújvárosban az amerikai tulajdonú Jabil Circuit Magyarország Kft. új logisztikai központját. A vállalat a világ elektronikai gyártóinak a beszállítója, Tiszaújvárosban már 2000 óta jelen van, és folyamatosan fejleszti bázisát: legutóbb idén májusban adtak át egy egészségügyi termékeket gyártó üzemcsarnokot a kelet-magyarországi városban. Mára a Borod-Abaúj-Zemlén megyei komplexum a nemzetközi elektronikai óriás harmadik legnagyobb gyára.

 

Közvetlenül a gyártás mellé került a raktár- és irodabázis

Most a Jabil a korábban a gyártól 15 kilométerre elhelyezkedő logisztikai központját helyezi át egy 17 ezer négyzetméteres logisztikai és irodacentrumba, melyet a Tiszaújváros-Invest Kft. építtetett fel és ad bérbe a cégnek. A mintegy 3,5 milliárd forintos költséggel elkészült létesítmény mindössze 200 méterre található az amerikai vállalat eddigi épületeitől. A raktár- és irodaközpontot úgy alakították ki, hogy igény szerint bővíthessék a jövőben, akár további 2500 négyzetméterrel is.

 

 

Az avatáson Bruno Soler, a Jabil Európáért felelős ügyvezető alelnöke azt mondta: a cég jelentősen növeli kapacitását, amellyel fenntarthatja növekedését Kelet-Európában, különös tekintettel a tiszaújvárosi, ungvári és tveri üzemeire. Ez a logisztikai központ kapcsolatot jelent a gyárak között.

A társaság jelenleg 28 országban több mint 100 gyáregységgel rendelkezik, dolgozóinak száma meghaladja a 180 ezret.

Mi épül?logisztikai központüzemépítésüzemfejlesztésTiszaújvárosiroda

Hírlevél

Hirdetés