2024.04.25, Csütörtök
Tovább növekedett Európa legnagyobb Jabil-gyára
fotó: MTI

Tovább növekedett Európa legnagyobb Jabil-gyára

mti

2018.05.10. 09:52 - Hegedűs Gergely

A tavaly 242 milliárd forintos árbevételig jutott tiszaújvárosi gyárban az egészségügyi technológiai üzletág lépett egyet előre.

Hirdetés

Egészségügyi technológiai termékeket gyártó üzemcsarnokot avatott a Jabil Magyarország Kft. Tiszaújvárosban. A saját forrásból megvalósult 200 ezer dolláros (53 millió forintos) beruházást vásárlói jelenlétében adta át az amerikai érdekeltségű vállalat. A csaknem félezer négyzetméter alapterületű új egységgel immár több mint 2000 négyzetméteres csarnok áll az egészségügyi technológiai területre specializálódott Nypro rendelkezésére.

Győri Péter gyárigazgató az avatáson elmondta, a vállalat csoporthoz tartozó Nypro teljeskörű megoldást nyújt (európai gyártási lehetőségeit tekintve) a humán diagnosztika és az élettudományok piacán az ügyfeleinek. Hozzátette,

a Nypro 2014 óta van jelen a Jabil tiszaújvárosi gyárában, az elmúlt 4 évben a vásárlói igényeknek megfelelően az üzletág dinamikusan növekedett.


Az új termékek bevezetését is Magyarországon végzi az amerikai multi

A Detroitban 1966-ban alapított, jelenleg 28 országban működő Jabil a világ első számú elektronikai vállalatainak beszállítója. Vevőköre többek közt kiterjed a szórakoztató elektronika, a védelmi és légi ipar, az autóipar, üzleti rendszerek, a számítógépes rendszerek, az orvostechnika, a távközlés és a "clean" környezettudatos technológia területekre.

A Jabil Circuit Magyarország Kft. 2000-ben nyitotta meg gyárát Tiszaújvárosban. Az anyavállalat globálisan harmadik legnagyobb, Európában a legnagyobb gyáraként, csaknem 3500 embert foglalkoztat. A 2017-es pénzügyi év nettó árbevétele 914 millió dollár (mintegy 242 milliárd forint) volt, amelynek 90 százaléka exportból származott.

A tiszújvárosi cég szolgáltatásai közé tartozik többek közt az új termékek bevezetése, teszt megoldások fejlesztése is. Jelenleg 5 iparágban vannak jelen, ezek a telekommunikáció, a számítástechnika és adattárolás, ipari elektronika, orvosi elektronika és az autóipar.

Mi épül?elektronikaegészségügyTiszaújváros

Hírlevél

Hirdetés