2024.04.20, Szombat
2021-ig teljes átalakuláson megy át Szolnok népszerű fürdője
szolnokfurdok.hu

2021-ig teljes átalakuláson megy át Szolnok népszerű fürdője

MTI

2018.11.09. 09:43 - Antal Zsófia

A több milliárdos fejlesztés keretében új medencékkel, sportpályákkal és vendéglátó egységekkel gyarapszik a már most is közkedvelt pihenőhely.

Hirdetés

Több mint 7,7 milliárd forintból fejlesztik a tiszaligeti fürdőt Szolnokon a Modern városok program keretében - közölte Szalay Ferenc polgármester csütörtökön. A közbeszerzési eljárás után a tervek szerint jövő tavasszal adják át a területet a kivitelezőknek, és a munkálatok húsz hónapon át tartanak majd.

A projekt előkészítésére a kormány korábban már jóváhagyott 80 millió forintot, a mostani döntés értelmében pedig az idei költségvetésből 2,3 milliárd, a jövő éviből 3,6 milliárd forint jut a fejlesztésre, 2020-ban pedig 1,8 milliárd forint.

A területen lebontják a régi kabinokat, a nyári öltözőket, a kör alakú termálvizes medencét, a gyermekmedencét és a régi szaunaépületeket. Az úszó- és a tanmedence, a téli bejárat új öltözői, az élménymedence és a csúszdák viszont megmaradnak, de azokat is átalakítják, felújítják. Az új élményfürdőben szabad- és beltéri medencék is várják majd a látogatókat, a gyerekek vízi csúszdákon és játszótéren is szórakozhatnak majd - sorolta a polgármester.

A megújult fürdőben sportpályák, játszóterek, sétány és fitneszpark is várja majd a vendégeket. A csónakázó tó új napozóstéggel bővül, mellette hangulatos teraszos vízparti büfé működik majd. A strand kedvelt környezete, a hatalmas parkos, ősfás terület megmarad és komfortosabbá válik. A fürdő 46 új parkolóhellyel és kerékpártárolókkal gyarapszik.

Mi épül?SzolnokModern városok programfürdőfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés