2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A Soltút varázsolta szebbé Dunaföldvár fontos helyszíneit
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

A Soltút varázsolta szebbé Dunaföldvár fontos helyszíneit

magyarepitok.hu

2018.11.19. 14:17 - Antal Zsófia

A Tolna megyei város új piacot kapott, valamint számos közterülete jelentős felújításon esett át az idei évben a solti cég munkájának köszönhetően.

Hirdetés

Négy elemből álló fejlesztéssorozatot hajtott végre Dunaföldváron a Soltút Kft. a város önkormányzatának megbízásából. A beruházások egyik legfontosabb része a város 2017 végén kezdődött turisztikai fejlesztése volt, melynek keretében megújult a Duna-part, a Hősök tere és a Mély út is. Mindez magában foglalta az út, a járda és a parkolók kialakítását: összesen mintegy 7300 m2 térkőépítést, 3700 méter szegélyépítést és egy játszótér bővítését is. A munkálatok idén augusztusban fejeződtek be.

A fejlesztéssorozat frissen átadott része a Vak Bottyán téren március és november között felépült piac, ahol az épület mellett parkolót és kerékpártárolót is kialakítottak. Teljesen megújult emellett a Béke tér is: a régi fákat kivágták, lebontották a szegélyeket és a burkolatokat és felújították a közműveket is. A parkolóhelyekre és közlekedőutakra a korábban a téren lévő nagykocka burkolatot építették vissza 1100 m2-en, a járdára 500m2 piros és sárga klinker tégla került, valamint új utcabútorokat és növényeket helyeztek ki.

A képre kattintva galéria nyílik!

Végül, de nem utolsósorban korszerűsödött a szállítóút a Pannonia Ethanol Zrt bejáratától a Cargill Zrt bejáratáig 500 méter hosszan. A Soltút Kft. munkatársai ehhez 4000 m3 töltésanyagot, 1300 m3 mechanikai stabilizációt, 1100 m3 CKT útalapot és összesen 750 m3 aszfaltot dolgoztak be a szegélyépítés, füvesítés és a táblázás kialakítása mellett.

Galéria

Soltút Kft.Mi épül?közterekpiacokDunaföldvár

Hírlevél

Hirdetés