2024.04.19, Péntek
Kétezerötszáz járművel bővíti a ferihegyi parkolókapacitást a KÉSZ
magyarepitok.hu

Kétezerötszáz járművel bővíti a ferihegyi parkolókapacitást a KÉSZ

magyarepitok.hu

2018.11.23. 14:19 - Antal Zsófia

A 2020-ra elkészülő hatszintes parkolóház közvetlen kapcsolattal rendelkezik majd a terminállal, benne XXL parkolók és elektromos töltőállomások is helyet kapnak.

Hirdetés

A KÉSZ Építő Zrt. megkezdte az új, hatszintes parkolóház építését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. terminálja előtt – derül ki a vállalat pénteki közleményéből. Az október elsején lezárt területen a tereprendezési és bontási munkák már lezajlottak, s most 2500 férőhelyes, többfunkciós parkolóház épül, ahonnan az átadás után az autósok és utasaik közvetlenül átsétálhatnak a terminálra.

Az épületről - melyet várhatóan 2020 második negyedévében adnak át - korábbi cikkünkben látványterveket is közzétettünk. A mostani közleményből az is kiderült, hogy

a legalsó szinten kapnak helyet a rent-a-car szolgáltatók és járműveik, a tervek szerint lesznek elektromos autótöltő állomások, autómosó szolgáltatás, és az egyre népszerűbb városi SUV-járművek számára ezentúl is lesznek XXL-méretű parkolók. A parkolóház előtti részen pedig a Budapest Airport külön helyet alakít ki a turistabuszok és a BKK autóbuszai számára.

A Budapest Airport csak az elmúlt öt évben 12 millió eurót, azaz 4 milliárd forintot költött a parkolók fejlesztésére. A parkolóház építése része a Budapest Airport BUD 2020 névre keresztelt repülőtérfejlesztési programjának, amelynek keretében mintegy 160-180 millió eurót, azaz 55-60 milliárd forintot költ a cég saját forrásból a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér infrastruktúrájának fejlesztésére. A parkolóház építésének költsége ebből mintegy 40 millió eurót, azaz 13 milliárd forintot tesz ki.

A képre kattintva galéria nyílik!

A KÉSZ Zrt. korábban egyebek mellett a SkyCourt terminál épület és a B oldali (nem-schengeni) utasmóló kivitelezésével is bizonyította felkészültségét. „Ahogy az elmúlt 10 év közös munka során, most is minden tudásunkkal azon leszünk, hogy a parkolóház az elvárt minőségben és határidőre elkészüljön, támogatva ezzel a repülőtér fejlesztési stratégiáját, és szolgálva az utazóközönség kényelmét” - jelentette ki Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója.

Galéria

KÉSZ CsoportMi épül?parkolókLiszt Ferenc repülőtér

Hírlevél

Hirdetés