2024.06.13, Csütörtök
Meghosszabbítják az M3-as autópálya zajvédő falát Rákospalotán
maps.google.com

Meghosszabbítják az M3-as autópálya zajvédő falát Rákospalotán

MTI

2018.11.10. 09:50 - Antal Zsófia

Összesen már hét kilométernyi fal védi majd a lakosságot az autók okozta zajszennyezéstől.

Hirdetés

Újabb egy kilométer hosszan, a XV. kerületi Wesselényi utca és a Szentmihály út között épül zajvédő fal az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszán. Az autópálya ki- és bevezetőjének két oldalán szakaszosan hat kilométer hosszon áll már zajvédő fal, ezt toldják meg a most megvalósuló, tavaly óta tervezett projektben. A finanszírozó a Fővárosi Önkormányzat, a beruházó pedig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK tájékoztatója szerint a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás ajánlati felhívása csütörtökön jelent meg. Sikeres közbeszerzési eljárás esetén a munkálatok a szerződéskötést követően, 2019 második negyedévében kezdődhetnek el, és várhatóan fél évig tartanak.

A projekt a fal építésén kívül a Tompa Mihály utcai autópálya-kihajtó átépítését is tartalmazza. A kihajtónál található, jelenleg a forgalom elől elzárt területre zöldfelületet telepítenek, amely nemcsak szebbé teszi a környezetet, hanem hozzájárul a Tompa Mihály utca zajvédeleméhez is.

Szintén a projekt része 200 nyílászáró cseréje. A zajvédő fal nem védi egyes autópálya-menti épületek felső szintjeit, ezért, ahol szükséges, a régi nyílászárókat korszerűekre cserélik, hogy a zaj mértéke az előírt határértékeken belül maradjon.

Mi épül?M3-as autópályazajvédelemBKKRákospalota

Hírlevél

Hirdetés