2024.03.28, Csütörtök
Napi 300 ember is tanulhat Budapest új pilótaképzőjében
Az új képzési központ (turizmus.com)

Napi 300 ember is tanulhat Budapest új pilótaképzőjében

mti

2018.11.30. 16:20 - Hegedűs Gergely

A központ a legkorszerűbb technológiáknak köszönhetően új távlatokat nyit a pilóta- és légiutaskísérő-képzésben.

Hirdetés

Átadták a Wizz Air Training Centre-t Budapesten. A 3800 négyzetméteres képzési központban naponta akár 300 ember is tanulhat. A Training Centre 30 millió eurós, vagyis közel 10 milliárd forintos beruházásként épült meg a Wing Zrt. fejlesztésében. A nemzetközi oktatóközpont tervezője az Építész Stúdió Kft., a kivitelezője pedig a Bernecker Kft.


A vészhelyzeti menekítéseket is gyakorolhatják

A 3800 négyzetméteres épület alapterületének a harmadát foglalja el a gyakorlati oktatási terület, három repülőgép szimulátorral.

Ezek közül a két Airbus A320 egység 360 fokban minden irányban tud mozogni, így valós időben, valós körülmények között tud egy-egy teljes repülőutat szimulálni.

Helyet kapott az épületben egy berendezett utasteret magában foglaló géptörzs is, amelyben a vészhelyzeti menekítéseket gyakorolhatja a fapados légitársaság személyzete, és telepítésre kerül egy tűzoltás gyakorlására kialakított létesítmény is. Az oktatótér igény szerint a későbbiekben tovább bővíthető.

Az épület másik felében egy háromszintes irodarész épült, ahol irodák, 14 oktatóterem, egy impozáns előcsarnok és közösségi terek találhatóak. Az épület külsejét is a repülési téma inspirálta, a burkolat egy repülőgép külső megjelenését idézi, fémes és ezüstös elemekkel.


Pilótaakadémia is indul az épületben

Az átadón Váradi József, a légicég vezérigazgatója úgy fogalmazott, a Wizz Air legkorszerűbb technológiát képviselő képzési központja fontos mérföldkő a légitársaság történetében. Európa egyik legmodernebb képzési központjának létrehozását a Wizz Air azzal indokolta, hogy az iparág szereplő óriási fejlődést valószínűsítenek a légiközlekedésben a következő évtizedekben.

Az új képzési központ ad otthont a Magyarországon szeptemberben elindított Wizz Air Pilótaakadémiának is. Ez a repülni még nem, vagy kevéssé tudó, ambíciózus fiataloknak biztosít egyedi lehetőséget, hogy megszerezzék a kereskedelmi pilótaengedélyt, és később a cég pilótájaként dolgozzanak.

Wing Zrt.Mi épül?építőipari cégekoktatási beruházásÉpítész Stúdió Kft.Bernecker Kft.

Hírlevél

Hirdetés