2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Újabb fürdőberuházással fejleszti turizmusát Harkány
gyogyvizek.hu

Újabb fürdőberuházással fejleszti turizmusát Harkány

MTI, magyarepitok.hu

2018.12.29. 11:01 - Almási Krisztina

A harkányi fürdőben a korábbi években több felújítást és bővítést is végeztek, az új beruházás keretében pedig egy medencecsarnokot és egy gyermekrészleget építenek meg.

Hirdetés

Több mint hárommilliárd forint értékben indulhatnak fejlesztések a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben a kormány támogatásával – derült ki a Magyar Közlönyben megjelent határozatból. Az újonnan megvalósuló fejlesztés keretében egy medencecsarnok építését, valamint egy gyermekbirodalom kivitelezését tervezik.

A kormány a turizmus regionális fellendítése érdekében a tervezett beruházásokra 2019-ben 500 millió forint, 2020-ban 1,5 milliárd forint, 2021-ben 1,3 milliárd forint értékben biztosít forrást.

A harkányi fürdő a korábbi években több beruházáson is átesett. 2016 nyarán egy 200 millió forintos fejlesztés keretében hét különböző csúszdával és dunai homokkal feltöltött strandrésszel bővült a létesítmény.

A tavalyi évben egy szintén állami, egymilliárdos támogatás segítségével a fürdőben teljes belső és külső felújítást végeztek. Ezek között szerepelt többek közt a fürdő kettes épületének tetőrekonstrukciója, egy gyermekfürdő-részleg kialakítása, valamint a már meglévő szaunarészleg további bővítése.

Mi épül?gyógyfürdőkfürdőfejlesztésHarkány

Hírlevél

Hirdetés