2023.03.24, Péntek
Másfélszer annyi vízfelülettel és 15 medencével épül újjá a debreceni strand
Látványterv: dehir.hu

Másfélszer annyi vízfelülettel és 15 medencével épül újjá a debreceni strand

mti, civishir.hu

2018.12.02. 08:21 - Hegedűs Gergely

A Hunép által kivitelezett 8,5 milliárdos beruházásban innovatív strand jön létre rendkívül sok funkciót betöltve.

Hirdetés

Az alapkőletétellel hivatalosan is elkezdődött a debreceni strand építése a Nagyerdőn. A 8,5 milliárd forintos beruházást a debreceni Hunép Universal Zrt. kivitelezi.

Így állt az építkezés az alapkőletétel napján - Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI


Közel ötméteres fejesekre is lesz lehetőség

A régi strand helyén felépülő fürdő a tervek szerint a jövő őszre elkészül, és 2020-ban fogadhatja a vendégeket. A Cívishír korábbi cikke szerint az új strand összesen 5700 négyzetméter vízfelületet kínál majd a vendégeknek szemben a korábbi 3600 négyzetméterrel.

Összesen 15 medence és nyolc csúszda jön létre a legkülönbözőbb funkciókkal:

  • egy gyógymedence;
  • egy enyhe sodrású „lassú folyó;”
  • a „gyermekvilág” 40 centi mélységű pancsolóval,  spriccelőkkel, kalandmedencével benne egy mászható „fával”, családi csúszdákkal, színpaddal, hullámmedencével;
  • egy ugrómedence 200 négyzetméternyi vízfelülettel, ahová 1, 3 és 4,7 méterről is fejest lehet ugrani megfelelő feltételek mellett
  • a főépület tetején egy üvegaljú relaxációs medence;
  • a sportvilág” 50 és 30 méters úszópályákkal, melegvizes tanulómedencével.


A Nagyerdő sokadik fejlesztése valósul meg

A projektben a főbejárat a Pallagi útra kerül át a Nagyerdei körútról​. A strand és a jelenlegi villamosvonal között sétány épül ki, melyen a strand területére befelé és a sétányra kifelé is dolgozó üzletek épülnek. A szomszédos Aquaticum és az új fürdő között meghagynak egy fejlesztési területet későbbi szállodaépítésre.

Gyopáros Alpár, modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos az eseményen elmondta, a 23 megyei jogú város 3700 milliárd forint összegű fejlesztést valósít meg. Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, a nagyerdei strand az ország leginnovatívabb fürdője lesz. Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett, a Nagyerdőn korábban már elkészült a stadion, a Ködszínház, a parkerdő, a Békás-tó.

Hunép Zrt.Mi épül?Debrecenfürdőfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés