2024.04.19, Péntek
Megnyílik a Titkok Háza Székesfehérváron
Az élményközpont épüete (titkokhaza.hu)

Megnyílik a Titkok Háza Székesfehérváron

MTI

2018.12.04. 10:42 - Almási Krisztina

Az újonnan létrejövő élményközpontban a diákok a kémia, a fizika, a matematika, a biológia és az alkalmazott természettudomány területeivel ismerkedhetnek meg interaktív módon.

Hirdetés

Tudományos élményközpontot hoznak létre Székesfehérváron 436 millió forintból, amelynek célja a fiatalok természettudományos érdeklődésének felkeltése és tudásuk szélesítése. A Titkok Háza nyitórendezvénye a tervek szerint 2019 januárjában lesz.

A projektet megvalósító Echo Innovációs Műhely elnöke, Zugor Zsuzsanna a Fehérvári Civil Központban tartott sajtóbejáráson elmondta, hogy a 300 négyzetméteres élményközpontnak otthont adó épületrészt 165 millió forintból, 120 millió forintos uniós támogatással újították fel.

 

430 diák tanulhat havonta interaktív módon

A Titkok Háza Tudományos Élményközpont fő célja az élménypedagógiai programkínálat bővítése, amelyhez a szükséges innovatív oktatástechnikai és demonstrációs eszközöket már beszerezték. Kialakítottak továbbá egy nagyobb oktató-előadó termet, valamint öt kisebb tematikus labort, egy azokhoz kapcsolódó raktárt, valamint egy oktatói szobát.

A tervek szerint az élményközpont havonta átlagosan 430 diákkal ismerteti meg a természettudományokat egy 21. századi környezetben.


Közelebb hozza a tudományt a diákokhoz

Cser-Palkovics András, a város polgármestere elmondta, hogy óriási szükség van olyan tudományos terekre, amelyek az iskolákban nincsenek, mert ezekkel lehet jóval közelebb hozni a gyerekeket a természettudományos ágakhoz.

Az élményközpontban tíz különböző tematikus programsorozatot dolgoztak már ki a kémia, a fizika, a matematika, a biológia és az alkalmazott természettudomány területén. A tananyagok kidolgozásában az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának több mint húsz munkatársa vett részt.

Mi épül?Székesfehérvártudomány

Hírlevél

Hirdetés