2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Korszerűsítik a Győri Hittudományi Főiskola százéves épületét
szakvalaszto.hu

Korszerűsítik a Győri Hittudományi Főiskola százéves épületét

magyarepitok.hu, magyarkurir.hu

2018.12.15. 16:11 - Szabó Ákos

A Káptalandombon található szemináriumot az Euró Generál és a Possibuild konzorciuma korszerűsíti, illetve zarándokszállásokat is létesítenek a közelében a Bellmann Kft. kivitelezésében.

Hirdetés

Nagyszabású egyházi és felsőoktatási fejlesztés indul el Győrben. A püspöki város katolikus hittudományi főiskolája jelentős felújítást kap, valamint zarándokszállásokat adnak át a közelében – derül ki a közbeszerzési adatokból. Az egészen a középkorig visszanyúló hagyományú intézményt a győri központú Euro Generál Zrt. és a bicskei Possibuild Kft. újítja fel, a zarándokszállásokat pedig egy külön alprojektben a szintén győri Bellmann Kft. alakítja ki. A beruházások nettó 953 millió, illetve nettó 569 millió forintból valósulnak meg.

 

Több helyszínen is szépül a Káptalandomb

 

A főiskola légifotója (mapio.net)

Az 1910-ben átadott, gróf Széchényi Miskolc püspök által építtetett szemináriumban működő Győri Hittudományi Főiskola felújításához összesen 3890 négyzetméternyi homlokzati keretállványt állítanak majd fel. A projekt során többek között

  • kijavítják a homlokzat vakolatát közel 3000 négyzetméteren,
  • 4550 négyzetméteren megerősítik a falfelületeket,
  • 3670 négyzetméteren új festést kap az épület,
  • illetve 353 darab ablakot és ajtót cserélnek le.

A zarándokszállásokat a Káptalandombon található szeminárium közelében több épületben alakítják ki, melyek közül egy műemléki védettéget is élvez. A Bellmann részprojektjében négy épületet újítanak fel és készítenek elő a vallásos utazók fogadására a Rába és a Mosoni-Duna mellett, a Püspöki Székesegyház közelében.

 

Mi épül?oktatási beruházásEuro Generálegyházi fejlesztésekPossibuild Kft.Bellmann Kft.

Hírlevél

Hirdetés