2024.03.28, Csütörtök
Szociális központtá alakítanak egy megüresedett szolnoki épületet
A szolnoki Eötvös tér (google.com/maps)

Szociális központtá alakítanak egy megüresedett szolnoki épületet

MTI

2018.12.11. 13:11 - Antal Zsófia

Többek között gyermekjóléti és drogkonzultációs szolgáltatásokat is nyújtanak majd az uniós forrásból felújításra kerülő épületben.

Hirdetés

Szociális alapszolgáltatási ellátásokat egyesítő központot hoz létre Szolnokon a helyi önkormányzat. A centrumot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert 300 millió forint európai uniós támogatásból alakítják ki a Tisza-parti városban, várhatóan 2019. november végére - közölte Tompa Zsuzsanna kommunikációs projektmenedzser.

A tervek szerint a Humán Szolgáltató Központ székhelye egy Eötvös téri, egykor idősotthonként működő épület lesz. Ide kerül majd a család- és gyermekjóléti központ, a drogkonzultációs és információs központ, és itt végzik majd a szenvedélybetegek „alacsonyküszöbű" ellátását. Továbbá az ingatlanba költözhet a központi vezetés és a gazdasági egység is.

Az épületben kicserélik a burkolatokat, a nyílászárókat, lefestik a belső falakat, továbbá megújul a teljes elektromos és fűtési rendszer. A főépületben kapnak majd helyet az alapszolgáltatást nyújtó irodák, a melléképületben ügyfélszolgálat lesz, a pincében irattár létesül. A főépület és a melléképület is akadálymentes lesz, az előbbiben egy új, nyolcszemélyes akadálymentes felvonót alakítanak ki.

A projekt részeként egy kilencszemélyes kisbuszt is vásárolnak - közölte Tompa Zsuzsanna. A központosított szervezeti felépítés jobb kihasználtságot, a működési költségek csökkenését eredményezi.

Mi épül?épületfelújításSzolnokTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)szociális otthon

Hírlevél

Hirdetés