2024.03.29, Péntek
Látványos tervekkel rajtolt el a fertői térség turisztikai fejlesztése
Fotó: SMJV Látványterv

Látványos tervekkel rajtolt el a fertői térség turisztikai fejlesztése

lokal.hu

2019.01.24. 14:56 - Almási Krisztina

Az óriásberuházás keretében megépül többek közt egy modern kikötő, bővítik a Rákos-patak menti bekötőutat és új strandot is kialakítanak.

Hirdetés

Fertőn mintegy 30 milliárd forintból valósítanak meg fejlesztéseket a Modern Városok Program keretében.

A beruházás magában foglalja a fertőrákosi víztelep teljes infrastruktúrájának megújítását, új épületek létrehozását, valamint a szolgáltató szektor fejlesztését is. A terepelőkészítési munkák után májusban kezdődnek meg a mélyépítési munkálatok, a közművek cseréje és a csatorna kikotrása.


Jelentős mértékben fejlődik a horgászat

A fejlesztés fontos része, hogy bővítik a Rákos-patak melletti bekötőutat, és a kétsávos út mellett külön kerékpáros- és gyalogutat alakítanak ki. Ezen felül öblöket is létrehoznak az útnál, ahol parkolni tudnak majd a horgászok.

 

Óriási vonzereje lesz a Fertőnek a közel 30 milliárdos beruházás által
Fotó: SO

 

A patak északi partján egy hat méter széles horgászsávot építenek ki, a meglévő csónakkikötőt pedig kibővítik. Ezen kívül a jelenlegi 550 méter helyett 2,5 kilométeren lehet majd ipari horgászatot folytatni az öbölben.


Modern kikötőt is létrehoznak

A strandot az idei évben nem lehet használni, mivel teljes egészében munkaterület lesz. A kivitelezés során kikotorják a jelenleg iszapos medret a parttól befelé körülbelül 50-60 méterig, illetve egy modern és impozáns kikötő létesül.

 

Minden igényt kielégítő strand létesül, amely jelentősen növeli a látogatók számát
Fotó: SO

 

A turisztikai vonzerő növelésén túl egy modern, hosszú távon fenntartható, a természetvédelmi és térségi értékeket bemutató fejlesztés megvalósítása a cél.

 

Új impozáns kikötő is a beruházások része
Fotó: SO

 

Mi épül?útépítéskikötőFertődFertői-tóstrand

Hírlevél

Hirdetés