2024.06.20, Csütörtök
Tornacsarnokot és vívótermet kap Zalaegerszeg
Illusztráció (pallertriasz.hu)

Tornacsarnokot és vívótermet kap Zalaegerszeg

magyarepitok.hu

2019.01.29. 15:53 - Almási Krisztina

A három részre osztható csarnok 9 méteres belmagassággal épül meg, az épület környékén pedig új járdát és parkolókat, valamint egy kosárlabdapályát is létrehoznak.

Hirdetés

Egy közel 4000 négyzetméteres sportcsarnok építése kezdődhet meg Zalaegerszegen a kivitelező megtalálása után, melyben egy több mint 1300 m2-es tornacsarnok és egy 685 m2-es vívóterem kap helyet – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.


Több mint 200 négyzetméteres lelátóval épül meg a tornacsarnok

A tornacsarnok belmagassága több mint 9 méter lesz, és egyik oldalán egy 228 négyzetméteres lelátót alakítanak ki, a vívóterem belmagassága pedig csaknem eléri majd a 4 métert. Mindkét teret előregyártott vasbeton-elemekből hozzák létre, a termek között pedig öltözőket és közlekedőhelyiségeket alakítanak ki.

A létesítményt komplett épületgépészeti, villamos- és sporttechnológiai berendezésekkel együtt valósítják meg. A fontosabb épületgépészeti feladatok közé tartozik:

  • fűtési távvezeték építése a kazánházból,
  • használati melegvíz előállítása,
  • padlófűtés kialakítása a tornacsarnokban,
  • termoventilátoros fűtés kialakítása a vívóteremben,
  • valamint a csarnoktér légfűtésének és szellőzőhálózatának kiépítése.

Az épületben létrehoznak továbbá egy kamerás térfigyelőrendszert, valamint a hangosítást, a hő- és füstelvezetést, illetve a tűzvédelmi berendezéseket is beépítik. A létesítményben egy 4 szintes akadálymentes felvonó is létesül, valamint mobil-térelválasztók is rendelkezésre állnak majd.


Új kosárlabdapályát és parkolókat is építenek

A projekt részét képezi az épület közműellátásához szükséges csatlakozóvezetékek megépítése és a csapadékvíz-elvezetés megoldása is. A beruházás keretében 810 m2-en útburkolatot és 24 darab parkolóhelyet alakítanak ki, a gyalogos forgalmú térburkolatok területe pedig 1145 m2 lesz.

A projekt során az utca felőli kerítést lebontják és új kerítést hoznak létre, ezen kívül kerékpár- és hulladéktárolót is építenek, valamint új járdát és 45 darab közterületi parkolót is létesítenek összesen 1530 négyzetméteren.

A létesítményhez kapcsolódik a meglevő kosárlabda- és teniszpályák, valamint a melléképület bontása, új kosárlabdapálya létesítése, és a külső környezet rendezése.

Mi épül?Zalaegerszegsportberuházásoksportcsarnoktornaterem

Hírlevél

Hirdetés