2024.05.23, Csütörtök
Megújult rendelő fogadja a betegeket Budafokon
Illusztráció: A Budafokon működő, nemrég felújított BENU Szentlélek rendelő (budafokteteny.hu)

Megújult rendelő fogadja a betegeket Budafokon

MTI

2019.01.16. 10:02 - Almási Krisztina

A több mint 50 éves intézmény az elmúlt években teljeskörű rekonstrukción esett át, melynek részeként megújult az elektromos hálózat és szigetelés is, valamint akadálymentesítették az épületet.

Hirdetés

Átadták a felújított, járóbeteg-ellátást biztosító Káldor Adolf Szakorvosi Rendelőintézetet Budafokon. A beruházás az önkormányzat és a kormány közös finanszírozásában valósult meg, több mint 1 milliárd forintból a Nova Bau Hungary Kft. kivitelezésében.


Új mammográfiai berendezéseket kapott az intézmény

Az állam 200 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez, melyből megújult a rendelőintézet eszközparkja, többek közt a mammográfiai berendezések – mondta el az átadón Németh Zsolt országgyűlési képviselő.

Karsay Ferenc polgármester kifejtette: a rekonstrukció során fejlesztették a rendelőintézet energetikai rendszerét, elektromos hálózatát, szigetelését és gépészetét, valamint akadálymentesítették is az épületet.


Hamarosan a gyermekrendelő is megújul

Az Egészséges Budapest Program keretében a kormány összesen 700 milliárd forintot fordít a főváros és Pest megye egészségügyi ellátásának fejlesztésére. Ennek következő lépéseként a gyermekrendelő és a védőnői szolgálat infrastruktúrájának felújítása következik Budafokon.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében 200 millió forintot kapott 2013-ban az intézmény, ebből történt meg az energetikai felújítás. Ezen túlmenően 2019-ben az Egészséges Budapest Program keretében is érkezik szintén közel 200 millió forint a városrész egészségügyi fejlesztésére. Ebből, illetve önkormányzati finanszírozásból fedezik 2019-ben az informatikai rendszer megújítását, továbbá digitális röntgen, sebészeti műtőasztal és bútorok vásárlását is.

Mi épül?Környezet és Energia Operatív Program (KEOP)egészségügyi fejlesztésBudafokháziorvosi rendelőegészségügyEgészséges Budapest Program

Hírlevél

Hirdetés