2024.05.08, Szerda

Hirdetés

Közel kétszáz embernek adott munkát Tát új ipari parkja
illusztráció (colliers.co.nz)

Közel kétszáz embernek adott munkát Tát új ipari parkja

MTI

2018.10.03. 12:32 - Antal Zsófia

Élénk az érdeklődés a még üres telkek iránt is, előnyben részesítik azonban a helyi vállalkozások igényeit.

Hirdetés

Táton 51 ezer négyzetméteren kisvállalkozói ipari parkot alakítottak ki, amelyben 17 vállalkozásnak kínálnak telephelyet – közölte Turi Lajos, a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere. A tavaly novemberben indult beruházásra 304 millió forintot nyert el az 5300 lakosú Tát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.

Az önkormányzati tulajdonú ingatlanon kialakított telkeket belső úthálózat köti össze, megépült a közvilágítás és az áramellátáshoz szükséges kábelhálózat, valamint a víz- és szennyvízvezetékek és a csapadékvíz-elvezetés műtárgyai.

Az ipari park területén 150-200 ember dolgozik, főként az esztergomi Suzuki gyár beszállítói. A még üres telkek iránt élénk az érdeklődés, azonban az önkormányzat elsőként a helybeli vállalkozások bővítési igényeit szeretné kielégíteni.

Az értékesítésről szerződést kötnek az új betelepülőkkel, akik öt évig bérleti díjat fizetnek, amelyet az állam kap meg. Ezt követően tulajdonukba kerül a telek, a maradványösszeget pedig az önkormányzat költségvetésébe fizetik be.

 

Új gát építése tette lehetővé a fejlesztést

A korábban árvízveszélyes terület fejlesztésére az új gát megépítésével nyílt lehetőség, illetve az önkormányzat korábban 30 millió forintos, sajáterős beruházással föld alatti kábellel váltotta ki az ingatlant átszelő távvezetéket.

Mi épül?ipari parkTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Tát

Hírlevél

Hirdetés