2024.03.29, Péntek
Teljesen újjávarázsolja Nyíregyháza laktanyáit a Ke-Víz
Az újmajori laktanya (illusztárció)

Teljesen újjávarázsolja Nyíregyháza laktanyáit a Ke-Víz

magyarepitok.hu

2019.01.25. 15:37 - Almási Krisztina

A projekt során új utat és járdát hoznak létre, kiépítik a közvilágítást, a szenny- és ívóvízhálózatot, valamint több ezer cserjét kap a terület.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődik Nyíregyháza Tiszavasvári úti laktanyáinak rehabilitációja több mint 1 milliárd forint értékben a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezésében - derül ki a közbeszerzési adatokból. A beruházás 163 ezer négyzetméternyi területet érint.

A fejlesztés keretében a volt parancsnoki épületet átalakítják egy 800 négyzetméteres technológiai transzferközponttá. A munkaterületen közel 3000 négyzetméteren állagmegóvási munkálatokat is végeznek, valamint 15 darab épületet teljesen lebontanak.

A projekt során közel egy kilométernyi utat, kisebb kiterjedésben kerékpárutat és járdát, valamint parkolókat hoznak létre. A területen ezen felül megvalósítják többek közt:

  • a villamosenergia-ellátás,
  • a közvilágítás,
  • a csapadékvíz-elvezető csatorna,
  • a szenny- és ivóvízhálózat,
  • valamint a térfigyelő kamerarendszer kiépítését is.


Fákkal és füvesítéssel újul meg a terület

A beruházás kiterjedt zöldfelületi munkálatokat is magában foglal, illetve az ehhez kapcsolódó automata öntözőrendszer kialakítását több mint 1000 négyzetméteren. A területen 332 darab fát és közel 13 200 darab cserjét ültetnek, valamit 72 ezer négyzetméteren végeznek füvesítést.

Különféle utcabútorokat, játékokat és sporteszközöket is elhelyeznek, valamint létrehoznak egy KRESZ-parkot és egy 620 négyzetméteres játszóteret.

Ke-Víz 21 Zrt.Mi épül?Nyíregyházavárosrehabilitációbarnamezős beruházások

Hírlevél

Hirdetés