2024.04.24, Szerda
Átadta a zalaegerszegi kórház épületét a ZÁÉV
MTI

Átadta a zalaegerszegi kórház épületét a ZÁÉV

MTI

2019.02.01. 12:30 - Antal Zsófia

Hat hónap alatt elkészült a korábban félbehagyott beruházás kivitelezése, így már minden nagy diagnosztikai vagy műtéti igényű részleg az intézmény központi telephelyén működhet.

Hirdetés

A napokban befejeződött a Zala Megyei Szent Rafael Kórház F épületének éveken át félbemaradt felújítása a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében. A 2,3 milliárd forintos beruházás a kardiológiai és pulmonológiai osztályt is tartalmazza.

A helyszínen tartott sajtóbejáráson Vigh László, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a néhány éve mintegy 4 milliárd forintból megépített D épület után az építtető és az akkori kivitelező közötti vitás kérdések miatt félbemaradt az F épület megkezdett rekonstrukciója. Az újabb közbeszerzési kiírás nyerteseként tavaly nyáron a ZÁÉV Zrt. lett a generálkivitelező. A cég határidőre, január végére befejezte az épület teljes körű felújítását.

Vigh László, Zalaegerszeg térségének országgyűlési képviselője (b), Peresztegi Imre, a generálkivitelező ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója (k) és Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója az egészségügyi intézmény szívcentrumához kapcsolódó épült 2,3 milliárd forintos fejlesztésének jelképes átadásán. (fotó: MTI)

Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója elmondta: az összesen 2,3 milliárdos korszerűsítésből bruttó 1,1 milliárd forint volt a cég által elvégzett építészeti és műszaki beruházás összege.

Az alig 6 hónapja átvett munkaterület nagyjából 40 százalékos készültségen állt, ezt kellett a január végi határidőre teljesen befejezniük, ehhez többségében helyi, zalai alvállalkozókat vontak még be.

 

A betegek márciustól vehetik birtokba az épületet

Halász Gabriella, a kórház főigazgatója elmondta: a korszerűsített szárnyban kap helyet a kardiológiai rehabilitáció, az onkológiai osztály, illetve ide költözik a pózvai külső kórházból a pulmonológia is. Ezzel minden olyan részleg az intézmény központi telephelyén működik, amelynek nagy a diagnosztikai vagy műtéti igénye.

fotó: MTI

Az utóbbi négy évben - az MRI berendezés cseréjével és két félmilliárdos műszerbeszerzési pályázattal együtt - összesen mintegy 9 milliárd forintnyi beruházás valósulhatott meg a zalaegerszegi egészségügyi intézményben. A bútorok és műszerek beszerzése után a betegek várhatóan márciusban vehetik birtokba a megújult épületet, a hivatalos átadást pedig áprilisra tervezik.

ZÁÉV Építőipari Zrt.kórházfejlesztésMi épül?Zalaegerszeg

Hírlevél

Hirdetés