2024.03.29, Péntek
Korszerűbbé válik a pécsi egyetem egészségügyi oktatása
A Pécsi Tudományegyetem főépülete (pte.hu)

Korszerűbbé válik a pécsi egyetem egészségügyi oktatása

magyarepitok.hu

2019.02.05. 13:04 - Almási Krisztina

A fejlesztés során gyógyszer- és biotechnológiai oktatási részleget is kialakítanak, valamint kiépítenek egy speciális légtechnikai rendszert.

Hirdetés

A Pécsi Tudományegyetem beruházásában megkezdődhet az Ipari Gyógyszerészeti Oktatási Központ fejlesztése a kivitelező megtalálása után – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A központot a Pécsi Tudományegyetem Rókus utcai, udvari „P” épületében valósítják meg közel 800 négyzetméteren, átalakítva az ennek otthont adó 1700 m2 alapterületű épületet.

Az épület korábban a Műszaki és Informatikai Kar gépész- és környezetmérnök műhelyépületeként szolgált, azonban a jelenleg használt nagy terek által könnyen kialakítható lesz az új funkció.

Az Ipari Gyógyszerészeti Oktatási központ négy részből áll majd:

  • öltöző (60 m2),
  • raktár (128 m2),
  • gyógyszertechnológiai oktatási terület (163 m2),
  • biotechnológiai oktatási terület (312 m2).

Az épületben a steril terek szellőztetésére légtechnikai rendszert építenek ki, mely biztosítja a megfelelően alacsony csíraszámú levegőt, valamint a laborokban télen-nyáron a 21-23 oC-os hőmérséklet megtartását. A létesítményben az átalakítás által érintett területen a meglévő villamos-berendezéseket – mint az elosztók, vezetékek és lámpatestek – teljesen kibontják.

Az intézményben több fejlesztés is zajlik - ahogy arrról korábban beszámoltunk, felújítják a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának (PTE-ETK) a baranyai megyeszékhely városközpontjában található két emblematikus épületét. Ezen kívül új műhelyet kapnak a PTE építész és gépész hallgatói, ugyanis a Műszaki és Informatikai Kar oktatási területe egy 1477 négyzetméteres acélszerkezetű csarnokkal bővül a Strabag munkálataival. Az egyetem 11 ezer négyzetméteres, legyező alakú orvoskari épületét több mint 10 milliárd forintból valósítja meg a ZÁÉV Építőipari Zrt. 2020 elejére.

 

StrabagMi épül?PécsPécsi Tudományegyetemoktatási beruházásegészségügy

Hírlevél

Hirdetés