2024.07.18, Csütörtök
Elrajtolt a Honvéd új otthonának építése
Látványterv: honvedfc.hu

Elrajtolt a Honvéd új otthonának építése

duol.hu, magyarepitok.hu

2019.03.25. 14:16 - Almási Krisztina

A több mint nyolcezer férőhelyes fővárosi sportlétesítmény a West Hungária Bau Kft. és a Pharos '95 munkájával készül el.

Hirdetés

Lerakták az új Bozsik Stadion alapkövét, melynek kivitelezési munkálatait a West Hungária Bau Kft. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. közösen végzik majd, az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján. Március elején már beszámoltunk róla, hogy a régi épület bontási munkálatai befejeződtek.

A beruházás keretében egy háromemeletes főépületet építenek meg, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, a gépészeti terasz, valamint a fő kamera- és közvetítő állások kapnak majd helyet.

A projekt során létrehoznak egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező arénát fedett lelátókkal, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas.

A lelátó alatt szociális és szolgáltató egységeket, valamint 438 parkolóhelyet is kialakítanak. A korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

Az új stadion mind a fővárosnak, mind pedig az országnak fontos épülete lesz – fogalmazott Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az eseményen.

Az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor, és besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz. 

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Óbuda GroupMi épül?stadionépítéssportberuházásokPharos '95 Kft.KispestBozsik Stadion

Hírlevél

Hirdetés