2024.04.25, Csütörtök
Új gyártóüzemet adtak át a Veszprém megyei Csetényben
A kép az átadás előtt készült. (Forrás: Balluff-Elektronika Kft.-Facebook)

Új gyártóüzemet adtak át a Veszprém megyei Csetényben

mti.hu

2019.03.05. 11:02 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházás a Balluff-Elektronika Kft. és a helyi önkormányzat összefogásával valósult meg.

Hirdetés

Új gyártócsarnokot kapott a dunántúli Csetény: hétfőn hivatalosan is átadták az új üzem Balluff-Elektronika Kft. tervei alapján készült épületét. Az 1600 négyzetméter alapterületű ingatlan kivitelezése 2018 tavaszán kezdődött, idén januárban pedig 80 új dolgozóval indult meg a Balluff által forgalmazott elektronikai termékek gyártása.

A központ a csetényi önkormányzat 450 millió forintos beruházásában, a szintén Veszprém megyei Balluff tervei és igényei alapján épült meg. A gyártás beindításához a vállalat 200 millió forintos állami pályázat segítségével szerezte be a szükséges technológiákat.

 

Új munkalehetőségeket biztosítanak a helyieknek

Ötvös Tamás, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: egyelőre a csarnok felében indult meg a termelés, de céljaik közt szerepel, hogy az év végére a másik felét is használatba veszik, munkát biztosítva a környéken élőknek.

A Balluff-Elektronika Kft. nyilvánosan elérhető beszámolója szerint a 2016-os évet 22,5 milliárd forintos, a 2017-es évet pedig 28,2 milliárd forintos árbevétellel zárta. Az előzetes adatok szerint a 2018. évi árbevétel meghaladja a 30 milliárd forintot. Ez rekord a cég történetében - mondta az ügyvezető.

Mi épül?csarnoképítésVeszprém

Hírlevél

Hirdetés