2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Közel tíz éve bezárt hotel nyílik meg a népszerű fürdővárosban
Illusztráció (maiutzas.hu)

Közel tíz éve bezárt hotel nyílik meg a népszerű fürdővárosban

MTI, magyarepitok.hu

2019.04.05. 13:46 - Almási Krisztina

Az átalakított szálloda 64 szobával nyílik meg, valamint konferenciatermet és wellness-központot is kap.

Hirdetés

Egy egymilliárd forintos beruházás keretében négycsillagos szállodává alakítják az egykori Hotel Balatont Zalaegerszegen – derült ki az építkezésen tartott sajtóbejáráson.

Az átalakított és felújított szálloda Willis Hotel néven nyílik meg, és 64 szobát alakítanak ki benne. Emellett egy wellness-központ és konferenciaterem is helyet kap a létesítményben.

Czigány István, a tervező Zala Art Építész Iroda ügyvezetője a bejáráson elmondta: az eredeti tervek készítőjével újragondolták az épületet, de az alaprajzhoz nem nyúltak hozzá. A zalaegerszegi belváros ikonikus hotelének egykori erkélyeit beépítették, valamint teljes belső és külső korszerűsítést végeznek rajta, hogy a mai igényeknek mindenben megfelelő szállodaépületet alakítsanak ki.


A helyi beruházások miatt nagy szükség van a hotelfejlesztésre

A Zalaegerszeg belvárosában található szálloda 1981-ben nyitotta meg a kapuit. A mindvégig magánkézben lévő komplexumot tulajdonló cégcsoport gondjai miatt a hotel 2010-ben egy bankhoz került, azóta zárva van. Az épületet 2017-ben kínai befektetők vásárolták meg, akik teljesen magántőkéből valósítják meg a beruházást.

A hotelfejlesztésre nagy igény mutatkozik a Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya és más befektetések miatt is. A tesztpálya a Duna Aszfalt, a ZÁÉV és a Szabadics közös munkájával valósul, amelyet stábunk nemrég próbált ki.

Vigh László, a tesztpálya miniszteri biztosa arról beszélt hogy Zalaegerszegen a most zajló beruházások miatt különösen fontos, hogy legyen alkalmas hely több száz fős konferenciák rendezésére, amit ez a magánberuházás is lehetővé tesz majd. A fejlesztés várhatóan idén őszre készül el.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Duna Aszfalt Zrt.Szabadics Zrt.Mi épül?szállodaberuházásZalaegerszegszállodafelújítászalai tesztpályahotel

Hírlevél

Hirdetés