2020.07.04, Szombat
Kétszáz új munkahelyet biztosít az új egészségügyi központ Berettyóújfalun
Fotók: Puskás Dávid

Kétszáz új munkahelyet biztosít az új egészségügyi központ Berettyóújfalun

magyarepitok.hu

2019.05.23. 12:40 - Gyöngyösi Klaudia

A helyi kórház is új lehetőségekhez jut a beruházással, amit a West Hungária Bau Kft. kivitelez.

Hirdetés

Lerakták a büntetés-végrehajtás új egészségügyi központjának alapkövét Berettyóújfaluban. A 8200 négyzetméter alapterületű berettyóújfalui egészségügyi központ 14 ezer négyzetméteres telken épül fel. A bruttó 9,2 milliárd forintos beruházást a West Bau Hungária Kft. kivitelezi a Gróf Tisza István Kórház melletti területen.

A képre kattintva galéria nyílik!

Az új egészségügyi központot kialakításával a helyi városi kórház is új lehetőségekhez jut, továbbá az objektum közel kétszáz fogvatartott egészségügyi ellátását teszi majd lehetővé. Az intézmény önálló szakrendelővel rendelkezik majd, ami a kórházzal szakmai együttműködésben fog üzemelni.

A beruházás a kórházi ellátásban is előrelépést hoz

Berettyóújfaluban számos lakossági fórum és helyi népszavazás előzte meg a fejlesztést, amely 200 új munkahelyet teremt a városban. A helyi kórházat is folyamatosan fejlesztik, legutóbb az új műtőblokk készült el mintegy kétmilliárd forintos beruházással.

Muraközi Zoltán, a kórház főigazgatója azt mondta, a kórházuk megkerülhetetlen szerepet vállalt az egészségügyi központ működtetésében. A beruházás előrelépést jelent a környékbeliek ellátásában is, miután olyan területekkel bővül az intézmény, ami eddig nem volt elérhető Berettyóújfaluban – ilyen például az MR-diagnosztika és a művese-kezelés.

Galéria

Mi épül?West Hungária Bau Kft.Berettyóújfaluegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés