2024.06.17, Hétfő
Ősztől korszerű kollégium várja az Óbudai Egyetem hallgatóit
A kollégium látványterve (pestbuda.hu)

Ősztől korszerű kollégium várja az Óbudai Egyetem hallgatóit

MTI

2019.05.02. 11:57 - Almási Krisztina

A 2007-ben bezárt intézményben 150 kollégiumi szobát újítottak fel, ezen kívül pedig közösségi tér, konditerem és kerékpártároló is helyet kapott az épületben.

Hirdetés

Elkészült az Óbudai Egyetemhez tartozó Kandó Kálmán kollégium felújítása, amely szeptembertől több mint 400 hallgatónak biztosít modern, európai színvonalú szálláshelyet. A Bécsi úton lévő, 8000 négyzetméteres kollégium rekonstrukciója 3,4 milliárd forintos kormányzati támogatással valósult meg.

A 2007-ben bezárt kollégium felújításának első üteme 2017 október végén kezdődött el, a másfél évig tartó beruházás kivitelezését a Laterex Zrt. végezte.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a kollégiumi rész a második emelettől kezdődően öt emeletet foglal majd el összesen 153 szobával. Az egy-, két- és háromágyas modern, új berendezésű szobák, saját fürdőszobával és kis teakonyhával is rendelkeznek majd. Minden szinten létesítenek közösségi tereket: tanulószobákat, konyhát és vasaló helyiséget.


Mozihelyiséget és konditermet is kap a kollégium

A projekt során teljesen korszerűsítették a hétemeletes épületet, az épület teljes hőszigetelése, energetikai korszerűsítése és a homlokzat burkolását elvégezték 2400 négyzetméteren. Kicserélték az épület összes nyílászáróját (237 darab) és csaknem 1000 négyzetméternyi üvegezett homlokzatot kapott az épület. A földszinten pedig kiszolgálóhelyiségeket, büfét, konditermet és 100 férőhelyes kerékpártárolót alakítottak ki. Az épület első emeletén helyet kaptak:

  • az oktatói szobák,
  • az egyetemi hallgatói önkormányzat irodái,
  • egy közösségi tér, amely 400 hallgató befogadására alkalmas,
  • valamint egy 50 fős oktatási egység a Neumann János Informatikai Kar számára.

A projekt során az épület teljes akadálymentesítését is elvégezték, valamint baba-mama szobákat és mozihelyiséget is kialakítottak.

A kollégium hivatalos átadása a szeptemberi tanévkezdés előtt, augusztusban várható. Ekkorra megtörténik az épület teljes berendezése és felszerelése, így az őszi félévet már a felújított épületben kezdhetik meg a hallgatók.

Mi épül?Óbudakollégiumfejlesztésoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés