2024.04.24, Szerda
Északnyugat-magyarországi szennyvíztisztítási fejlesztésekbe kezdett a Swietelsky
Illusztráció / Bernát Benjámin - Magyar Építők

Északnyugat-magyarországi szennyvíztisztítási fejlesztésekbe kezdett a Swietelsky

magyarepitok.hu

2019.06.13. 15:54 - Gyöngyösi Klaudia

Bezenyében és Rajkán már folynak a munkálatok, később Répcalak és Csabrendek szennyvízhálózata következik.

Hirdetés

Megkezdődtek a Veszprém, Vas és Győr megyei települések szennyvízfejlesztési munkálatai a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében - derült ki a témában rendezett sajtótájékoztatón.

„A szennyvíztisztitó kapacitása főleg a hétvégi napokon és esőzéseknél kevés volt” – mondta el Kiss Vince rajkai polgármester. „Ennek orvoslására komoly figyelmet folytatott az önkormányzat” – tette hozzá.

Kiss Vince polgármester

A szennyvíztelep fejlesztése mellett a beruházás másik fontos eleme a szennyvíz elszállítása. A fejlesztések keretében ennek kapacitását is megduplázzák, ezáltal biztonságosan elszállítható lesz a keletkező szennyvíz.

A polgármester elmondta: a fejelsztés során nem csupán szennyvíz, hanem ivóvízfejlesztési munkákra is sor kerül, amit önerőből finanszíroz az önkormányzat egy külön alprojektben. „Nem az ivóvíz mennyiségével volt gond, hanem esetleges tűz esetén a társasházakhoz előírt oltóvíz mennyiségének a biztosításával" - fejtette ki.

Bezenyén és Rajkán már folynak a munkálatok

A fejlesztést három alprojektre lehet tagolni:

  • az egyik része a Veszprém megyei Csabrendeken,
  • a második rész a Vas megyei Répcalakon,
  • a harmadik projektelem pedig a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenyében és a társtelepüléseken található.
Lukács Zsolt projektvezető

„Csabrendeken egy szennyvíztelep építése és a meglévő szennyvíztisztító technológiai bővítése és fejlesztése fog zajlani” – mondta Lukács Zsolt projektvezető a Swietelsky Magyarország Kft. képviseletében. „Répcalakon a szennyvíztelep felújítása és kapacitásbővítése mellett rekonstrukció alá vettünk 2 km-t a város szennyvízhálózatából” – fejtette ki végezetül.

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.szennyvízGyőr-Moson-Sopron megyeVeszprém

Hírlevél

Hirdetés