2024.03.19, Kedd
Rangos mérkőzéseket rendezhetnek Salgótarján új sportpályáján
tartoszerkezet.eu

Rangos mérkőzéseket rendezhetnek Salgótarján új sportpályáján

ted.europa.eu

2019.06.24. 17:20 - Gyöngyösi Klaudia

A KÉSZ kivitelezésében megvalósuló tóstrandi fejlesztés célja, hogy a komplexum megfeleljen az NB II-es kritériumoknak.

Hirdetés

Megkezdi a salgótarjáni Tóstrandi Sporttelep rekonstrukcióját a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. A beruházás, ami a 7140 négyzetméter fedetlen centerpálya kiépítését is magában foglalja, több mint 5 milliárd 800 ezer forintból valósul meg.  A beruházás elsődleges célja, hogy a pálya NB II-es szintű mérkőzések rendezésére adjon lehetőséget és ennek megfelelően a létesítményeknek az MLSZ infrastruktúra szabályzatának is meg kell felelnie.

A tervezett épület a futballpályát három oldalán körülívelő lelátóból, a negyedik oldalon pedig a nézők fogadására alkalmas helyiségekből áll. A futballpályát kiszolgáló helyiségek pedig a két hosszmenti oldalon, a lelátó szerkezete mögötti részen fognak elhelyezkedni. A futballpálya északnyugati oldalára a belépőkapuk és a pénztárak kerülnek.

A délnyugati oldalon pedig egy kétszintes épületrészben kapnak helyet:

  • az öltözők,
  • a mosdók,
  • a közösségi terek,
  • valamint az irodák is.

A sportpálya mellett a kert és a térburkolat is megújul

A bontási munkálatok után a cél egy MLSZ infrastruktúra szabályzatának megfelelő élőfüves labdarúgó centerpálya építése. A pályát a tervek szerint öntözőrendszerrel, pályafűtéssel, pályák körül labdafogó hálóval, sportszerekkel és cserepadokkal szerelik fel. A beltéri világítást négy oszlopon 365 lámpatest fogja biztosítani. A beruházás tartalmazza az út- és térburkolat, a kert, valamint egy 166 gépkocsit befogadó parkoló építését is.

Mi épül?KÉSZ CsoportSalgótarjánsportberuházások

Hírlevél

Hirdetés