2024.03.29, Péntek
Átadták a játszóterekkel és sportpályával megújult parkot a tatai Öreg-tónál
Illusztráció (Medgyesi Milán/welovedbudapest.com)

Átadták a játszóterekkel és sportpályával megújult parkot a tatai Öreg-tónál

MTI

2019.07.12. 12:10 - Almási Krisztina

A beruházás keretében kialakítottak egy multifunkcionális sportpályát, egy 120 férőhelyes parkolót, valamint kétfajta játszóteret is létrehoztak.

Hirdetés

Befejeződött az Öreg-tó melletti Építők parkjának felújítása Tatán a Kert-Míves Kft. és az FTK-Építő Kft. közös munkájával. Az önkormányzat jelentős részben pályázati támogatással, 543 millió forintból játszótereket, sportpályákat és parkolókat építtetett a területen.

A felújítás során egy-egy játszóteret hoztak létre kisebb gyerekeknek és kamaszoknak, valamint egy szabadsúlyos edzésre alkalmas pályát is kialakítottak. A labdajátékok kedvelőinek szabványos multifunkcionális sportpályát és két kisebb pályát építettek kosárlabdapalánkkal és focikapukkal.

A fejlesztés részeként kialakították egy 120 férőhelyes parkolót is, és ezzel a létesítmény egy szlovák-magyar határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer része lesz.

 A park felújításával egyidejűleg lefektettek egy nagy átmérőjű csapadékvíz-elvezető csatornát, amely a park szomszédságában lévő kertvárosi városrészből az Öreg-tóba vezeti az esővizet, így megszűnnek az intenzív esőzéskor jelentkező vízkárok.

Mi épül?Tataközparkjátszótér

Hírlevél

Hirdetés