2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Autóipari cég adott át új gyárépületet Tatán
A tatai ipari park (Bencsik János/Facebook)

Autóipari cég adott át új gyárépületet Tatán

mti, magyarepitok.hu

2019.07.05. 10:02 - Szabó Ákos

A német Gedia üzemközpontja a most befejezett projekt után már közel 19 ezer négyzetméteres alapterületen állít elő karosszéria-elemeket.

Hirdetés

Újabb autóalkatrész-gyártó beruhásáról érkezett hír Komárom-Esztergom megyéből, miután a napokban egy zöldmezős létesítmény projektje rajtolt el Komáromban. Most a tatai ipari parkban már eddig is jelenlevő német Gedia számolt be arról, hogy 400 millió forintos saját beruházással 1900 négyzetméteres csarnokot adott át.

A cég acélból préselt és hegesztett karosszériaelemeket készít több autógyár számára, hetente egymillió préselt és 600 ezer hegesztett munkadarabot állítanak elő – derült ki a Gedia sajtóközleményéből. Szabó Éva ügyvezető tájékoztatása szerint az új épületrész egyharmadában termelés folyik, a terület kétharmadán késztermékeket raktároznak.

 

Még további 12,5 ezer négyzetméternyi fejlesztésnek van hely

A német vállalat volt az M1-es autópálya közvetlen közelében található tatai ipari park első vállalkozása. Az üzem területe 2006 óta 3500 négyzetméterről 18 850 négyzetméterre bővült, a további fejlesztésekre még 12 500 négyzetméter áll rendelkezésre.

 

A Gedia gyáráról készült korábbi fotó (vatam.hu)

A társaság 385 embernek ad munkát. A vállalat éves árbevétele átlagosan 16 milliárd forint, 2022-re 19 milliárdos árbevételre számítanak.

A Gedia-csoport préselt és hegesztett biztonsági és ütközésvédelmi karosszériaelemeket fejleszt és gyárt. Az 1910-ben alapított cég Németország (Attendorn) és Magyarország mellett Lengyelországban (Nowa Sol) és Spanyolországban (Santa Margarida) rendelkezik gyártóüzemmel, valamint jelen van az Egyesült Államokban, Mexikóban, Indiában és Kínában is.

Mi épül?Tataüzemfejlesztésipari parküzemépítésautóipar

Hírlevél

Hirdetés